Complexul Igloo Village, care a înlocuit în acest sezon Hotelul de Gheață, a fost inaugurat oficial la Bâlea Lac

Complexul Igloo Village, care a înlocuit în acest sezon Hotelul de Gheață, a fost inaugurat oficial la Bâlea Lac
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2020

Complexul Igloo Village, care a înlocuit în acest sezon Hotelul de Gheață, a fost inaugurat oficial la Bâlea Lac, având șapte camere duble, un bar și restaurant cu mese și scaune de gheață. Toate încăperile au formă de iglu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Organizatorii Igloo Village arată, într-un comunicat de presă transmis duminică, faptul că acest complex înlocuiește în acest sezon de iarnă Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, din cauza schimbărilor climatice. La fel ca în cazul celor 14 ediții anterioare ale Proiectului de Marketing Turistic "Hotel of Ice Bâlea Lac”, deschiderea oficială marchează încheierea tuturor lucrărilor și amenajărilor prevăzute, scrie News.ro.

Conferința Profit.ro HR - Piața Muncii. Director General Palatul Suter: Exodul tinerilor a generat o problemă, dar lucrurile sunt clare - Dacă vrem calitate, ni se măresc costurile! CITEȘTE ȘI Conferința Profit.ro HR - Piața Muncii. Director General Palatul Suter: Exodul tinerilor a generat o problemă, dar lucrurile sunt clare - Dacă vrem calitate, ni se măresc costurile!

La deschiderea oficială a avut loc o slujbă religioasă oficiată de preotul greco-catolic Ioan Ștefan Crișan (Bradu), călugărul franciscan Iulian Misariu și preotul evanghelic Michael Reger (Cîrța), la Altarul de Gheață ridicat pe locul unde, în anii trecuți, a fost construită Biserica de Gheață. În prezența câtorva zeci de turiști și oaspeți ai inițiatorilor proiectului, s-au rostit rugăciuni pentru toți cei ce au făcut eforturi ca ineditul complex să fie ridicat și în acest sezon, dar și pentru cei care, în decursul anilor, din diverse cauze, și-au pierdut viața în această zonă.

Ulterior a fost tăiată panglica complexului Igloo Village, la eveniment participând și ambasadorul Confederației Elvețiene în România, ES Arthur Mattli, alături de președintele executiv al Asociației Carpatine Ardelene a Turiștilor S.K.V., Marcel Șofariu, Arnold Klingeis, managerul Proiectului de Marketing Turistic "Hotel of Ice Bâlea Lac”, și sculptorul Eugen Petri, artistul ce a realizat și coordonat lucrările de amenajare a complexului.

Participanții au putut vizita apoi complexul ridicat pe același amplasament unde, în sezoanele anterioare, a fost construit Hotelul de Gheață. Tehnologia folosită pentru ridicarea complexului a diferit puțin față de cea din anii trecuți (s-a folosit mai multă zăpadă, înghețată cu ajutorul apei și acțiunii frigului, iar grosimea tuturor pereților a fost mărită, astfel încât rezistența construcției să crească). Complexul are șapte unități de cazare (camere duble), un bar și restaurant cu mese și scaune din gheață, unde se pot servi diverse preparate culinare special gândite pentru acest loc. Toate încăperile au formă de igluu.

viewscnt
Afla mai multe despre
igloo village
bâlea lac