Cum să economisești rezervând zboruri și hoteluri în 2020. Perioada optimă pentru a obține cele mai mici prețuri

Cum să economisești rezervând zboruri și hoteluri în 2020. Perioada optimă pentru a obține cele mai mici prețuri
scris 23 nov 2019

Călătorii români pot reduce costurile biletelor de avion cu până la 56% și avea prețuri cu până la 49% mai mici la rezervarea camerelor de hotel dacă fac rezervarea în perioada optimă, care diferă însă în cazul călătoriilor în afara Europei comparativ cu cele intracontinentale.

Astfel, românii pot găsi cele mai mici prețuri (potențial de economisire de până la 56%) atunci când achiziționează bilete de avion în medie cu 63 de zile înaintea zborului, pentru călătorii care au loc marțea în orele de seară. Costurile vor fi mai mari dacă zborurile sunt duminica (cu aproximativ 23%), iar decolările de dimineața aduc prețuri mai mari decât cele din finalul zilei (cu aproximativ 19%).

Există și destinații către care perioada optimă pentru achiziționare este diferită de tiparul observat: Roma (91 zile înainte), Londra (82 zile înainte), Milano (104 zile înainte), Istanbul (44 zile înainte), arată datele motorul de căutare pentru călătorii momondo.ro.

Evenimentul Zilei își încetează, după 28 de ani, apariția în variantă tipărită CITEȘTE ȘI Evenimentul Zilei își încetează, după 28 de ani, apariția în variantă tipărită

În ceea ce privește cazarea, românii pot obține prețuri cu până la 49% mai mici dacă rezervă o cameră de hotel în medie cu 118 zile înainte. Din nou, multe destinații sunt mai permisive decât media, printre care Viena (45 zile înainte), Barcelona (55 zile înainte), Atena (58 de zile înainte), sau Istanbul (54 zile înainte).

Zborurile cele mai ieftine către orașe din alte continente sunt achiziționate în medie cu 51 de zile înaintea decolării (potențial de economisire de până la 42%). Printre excepții se află Phuket (114 zile înainte), Colombo (111 zile înainte), New York (99 zile înainte) sau Dubai (74 zile înainte).

Rezervările de hoteluri în afara Europei beneficiază de prețuri mai mici dacă sunt efectuate în medie cu 115 zile înainte de check-in, potențialul de economisire fiind de până la 69%. Printre locațiile care fac excepție de la această regulă se numără și Zanzibar (42 zile înainte), Phuket (78 zile înainte), Amman (34 zile înainte) sau Dubai (47 zile înainte).

viewscnt
Afla mai multe despre
rezervare
bilete de avion
hotel