EXCLUSIV Cei mai mari hotelieri din sudul litoralului construiesc la Neptun cel mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa

EXCLUSIV Cei mai mari hotelieri din sudul litoralului construiesc la Neptun cel mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 21 nov 2019

Familia Movileanu, care controlează hotelurile Mera din sudul litoralului, va începe în primăvara anului viitor, la Neptun, lucrările de construcție la cel mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa. Proiectul se va întinde pe 37 de hectare și va conține aquapark, un râu, spații comerciale, "vulcani", zone de agrement și un hotel cu 200 de camere, conform informațiilor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Dacă în urmă cu 5-6 ani nimeni pe litoral nu știa de familia Movileanu din Mioveni, aceasta a ajuns ca, în ultimii ani, să dețină în sudul litoralului peste 900 de camere de hotel, toate proaspăt renovate.

În 2014, o firmă absolut anonimă în lumea turismului, Atlas Apliance Solutions din Mioveni, a cumpărat de la THR Marea Neagră 2 hoteluri și 28 de vile din Venus, punând bazele grupului Mera, care avea să devină cel mai mare investitor din sudul litoralului. Familia Movileanu a dezvoltat la Venus un proiect de 12 milioane de euro, luând astfel naștere complexul Mera, cu 1.200 de locuri de cazare.

EXCLUSIV FOTO Francezii de la Auchan deschid primul lor hotel în România. Din multitudinea de lanțuri internaționale au ales un brand românesc CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Francezii de la Auchan deschid primul lor hotel în România. Din multitudinea de lanțuri internaționale au ales un brand românesc

În 2016, familia Movileanu a cumpărat de la Josef Goschy hotelurile Onix și Safir din Cap Aurora, cu 345 de camere, clasificate la două stele. Hotelurile arătau așa cum și erau de fapt - construcții din anii '80, nemodernizate și neutilate între timp, dar funcționale. Și acestea au fost modernizate și redeschise, iar acum grupul Mera operează, în total, peste 900 de camere de hotel pe litoral.

Acum, familia Movileanu surprinde din nou, cu un proiect uriaș, care se va întinde pe o suprafață de 37 de hectare, adică de 2,5 ori mai mare decât parcul Cișmigiu din București, și va fi cel mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa, potrivit Mihaelei Surin, directorul executiv al Mera Hotels.

Familia Movileanu investește 12 milioane euro în două hoteluri cumpărate de la Goschy în Cap Aurora și le transformă în resort all inclusive de 4 stele CITEȘTE ȘI Familia Movileanu investește 12 milioane euro în două hoteluri cumpărate de la Goschy în Cap Aurora și le transformă în resort all inclusive de 4 stele

Parcul va fi construit la Neptun, la marginea șoselei naționale către Mangalia, pe partea dreaptă în sensul de mers către sud. În interiorul acestui parc, va fi amenajat, pe 12 hectare, un aqua park cu tobogane și piscine. Acestuia i se va adăuga un râu preistoric, care va arăta exact ca cele din desenele animate, dar și "vulcani" și diverse forme de relief.

Vor fi construite baruri, restaurante, spații comerciale și zone pentru spectacole. De asemenea, în parc va fi ridicat și un hotel cu 200 de camere, de patru sau cinci stele. Mihaela Surin nu a dorit să dezvăluie valoarea investiției, dar surse din piață o estimează la multe zeci de milioane de euro.

Construcția va începe în februarie-martie anul viitor și prima fază a proiectului se va încheia în mai 2022. Faza a doua, în care va fi construit hotelul, se va derula în intervalul 2022-2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
mera
movileanu
mihaela surin
parc acvatic
neptun