Director Ana Hotels: Cifra de afaceri pe partea de hoteluri a scăzut cu circa 70% în 2020. "Multe afaceri nu vor trece peste pandemie."

Director Ana Hotels: Cifra de afaceri pe partea de hoteluri a scăzut cu circa 70% în 2020. "Multe afaceri nu vor trece peste pandemie."
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2021

Industria hotelieră a înregistrat în 2020 o scădere a cifrei de afaceri de aproximativ 70% față de anul anterior, a declarat marți Simona Constantinescu, director general Ana Hotels, menționând că industria HoReCa este cea mai afectată, iar multe afaceri nu vor trece peste această pandemie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Din ceea ce am reușit noi la nivelul federațiilor și din domeniul turism, cel puțin pe partea de hotelărie - pentru că aici suntem noi, restaurantele sunt în alt registru - avem undeva o scădere a cifrei de afaceri în 2020 față de 2019 de aproximativ 70%, ceea ce este foarte mult. Sigur, nu ne-am mai confruntat cu așa ceva. Multe companii, în funcție de momentul în care le-a surprins această pandemie și această criză - poate nu dispuneau de capital de lucru suficient sau pentru că aveau niște linii de finanțare, linii de credit pentru proiecte de investiții sau poate erau hoteluri noi, în curs de a fi deschise - au fost impactate mult mai grav de această scădere.

De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

Contează foarte mult în ce context economic au fost surprinse companiile în momentul în care s-a declanșat criza și au intervenit restricțiile. Totodată, impactul este diferit pentru hotelurile de oraș față de hotelurile de resort și diferit între hotelurile mari cu sute de camere și boutique hotelurile sau pensiunile, pentru că hotelurile mari, cu număr mare de camere, și hotelurile de oraș aveau în componența business-ului preponderent business-ul de afaceri, legat de delegații și turiști străini sau legat de conferințe și evenimente, care au fost diminuate mult mai tare și ne așteptăm să revină mult mai târziu", a menționat Simona Constantinescu.

Skanska investește 45 de milioane de euro în faza a doua a proiectului Equilibrium din București CITEȘTE ȘI Skanska investește 45 de milioane de euro în faza a doua a proiectului Equilibrium din București

Aceasta a subliniat că, dacă turismul individual și cel de plăcere, la mare, munte sau cel de weekend încă au "ceva activitate", turismul de business și conferințe și evenimente "este spre zero", scrie Agerpres.

"Am fost impactați diferit în funcție de locația hotelului, de dimensiunea hotelului și de tipul de business preponderent pe care fiecare locație l-a avut", a explicat Simona Constantinescu.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Potrivit sursei citate, industria HoReCa este cea mai afectată din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei.

"Pe de altă parte, încă suntem în așteptarea unor măsuri de sprijin din partea statului pentru a supraviețui. Foarte multe din afaceri chiar nu vor trece peste această pandemie din păcate, ceea ce pe noi încă ne ține într-o continuă alertă, suntem în continuare într-o continuă luptă de a menține angajații și a nu da oameni afară, în a menține afacerile cu respectarea restricțiilor impuse. Sigur că ne-am dori să putem treptat să dăm drumul la activitate, astfel încât să ne revenim și să avem venituri", a mai spus Simona Constantinescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
ana hotels
simona constantinescu