Elveția nu impune un certificat sanitar la teleschiuri în această iarnă

Elveția nu impune un certificat sanitar la teleschiuri în această iarnă
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2021

Schiorii pot folosi în această iarnă, în Elveția, teleschiuri - fără certificat sanitar -, cu condiția să poarte o mască de protecție, la fel ca în mijloacele de transport publice, a anunțat asociația operatorilor, relatează AFP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”Pentru moment, nu va fi introdusă nicio modificare față de regulile de protecție actuale la teleschi”, se arată într-un comunicat publicat înaintea Adunării Generale a Asociației operatorilor de teleschiuri, un actor-cheie în turismul acestei țări alpine, scrie News.ro.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

În domeniile de schiat binaționale, controlul certificatelor sanitare nu este de comptența stațiunilor elvețiene, atunci când țara vecină impune un pașaport sanitar, a precizat la agenția Keystone-ATS președintele asociației, Hans Wicki.

Elveția, unde sezonul sporturilor de iarnă începe la sfârșitul lui noiembrie, împarte domenii de schiat - cu Austria și Franța, de exemplu ”Portes du soleil” și ”Jura sur Léman”.

La fel ca anul trecut, teleschiurile ”pot începe senzonul de iarnă în aceleași condiții ca transportul public”, se arată în comunicat, și anume purtarea măștii este obligatorie, cabinele este necesar să fie aerisite și să se respecte distanțarea socială în interiorul clădirilor.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Spre deosebire de Franța, unde teleschiurile au fost închise toată iarna trecută, Elveția le-a lăsat să funcționeze în mod normal, în pofida unei intensificări a epidemiei covid-19.

Asociația Teleschiurilor Elvețiene nu a ratat ocazia să sublinieze rolul economic important jucat de acest lucru iarna trecută.

”Dacă nu s-ar fi deschis domeniile de schiat, Elveția ar fi suferit o pierdere economică globală de aproximativ șase miliarde de franci elvețieni”, estimează asociația.

Stațiunile au fost afectate de dificultăți cu care s-au confruntat unii turiști străini care voiau să vină la schiat în Elveția, ceea ce a condus la pierderi medii de 24% din cifra de afaceri a teleschiurilor, potrivit unor estimări ale operatorilor.

Asociația promite să se angajeze împreună cu alți actori din sector în favoarea vaccinării anticovid, care rămâne la un nivel mai scăzut în Elveția decât la marii săi vecini.

Într-o încercare de a-i convinge pe reticenți, Consiliul Federal urmează să lanseze o importantă campanie de vaccinare în perioada 8-24 noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
elveția
schi