FOTO Zeci de camere de la un complex hotelier din Mamaia, închise temporar de ANPC după ce au fost găsite mai multe nereguli

FOTO Zeci de camere de la un complex hotelier din Mamaia, închise temporar de ANPC după ce au fost găsite mai multe nereguli
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2019

Zeci de camere de la un complex hotelier din stațiunea Mamaia au fost închise temporar de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), pentru mai multe deficiențe, iar alte camere urmează să fie închise pe măsură ce turiștii le eliberează pentru a fi renovate. Comisarii ANPC au descoperit condiții improprii pentru cazarea în camerele respective.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că în perioadele 3 – 10 iulie și 26 iulie – 4 august, comisarii aflați pe litoral au verificat 470 de operatori economici și au aplicat aproape 800 de amenzi, în valoare de 1,8 milioane de lei, scrie News.ro.

“Au fost controlați 470 de operatori economici, s-au aplicat un număr de 797 de sancțiuni, din care 470 de avertismente. Au fost date amenzi în valoare de 1,8 milioane de lei, din care deja s-au încasat aproape 190.000 de lei. S-au oprit temporar de la prestarea serviciilor 61 de locații, s-au redeschis 25 dintre acestea. Mărfurile care au fost oprite temporar, se ridică la valoarea de 119.000 de lei, iar cele oprite definitiv la 193.000 de lei. Nu vorbim numai de alimentație publică, vorbim și de alte produse retrase de la comercializare, jucării, textile pentru că am avut un spectru destul de mare”, a declarat președintele ANPC.

Un nou fenomen turistic mondial: curiozitatea de a cunoaște locuri nefaste CITEȘTE ȘI Un nou fenomen turistic mondial: curiozitatea de a cunoaște locuri nefaste

El a precizat că au fost aplicate sancțiuni inclusiv unităților hoteliere cu nereguli, fiind vorba de complexul format din hotelurile Comandor, Amiral și Orfeu din Mamaia.

“Au fost aplicate sancțiuni și măsuri de oprire temporară a prestării de servicii, inclusiv pentru hoteluri, fiecare dintre acestea a înțeles ca în intervalul agreat să aducă remedieri spațiilor de cazare, să le doteze cu saltele curate, să renoveze camerele acolo unde era necesar. (…) La hotelurile Amiral, Orfeu, Comandor au fost depistate nereguli în spațiile de cazare și în spațiile de alimentație publică. Am stabilit cu acționariatul și reprezentanții acestora că ridicarea măsurii se va face în orice termen rezonabil dacă dânșii înțeleg să remedieze deficiențele. Au remediat marea majoritate a deficiențelor”, a precizat Horia Constantinescu.

FOTO Zeci de camere de la un complex hotelier din Mamaia, închise temporar de ANPC după ce au fost găsite mai multe nereguli

El a menționat că inițial au fost închise temporar camerele libere, iar pe măsurile ce camerele ocupate erau eliberate acestea erau la rândul lor închise temporar.

"Camerele închise inițial nu erau ocupate și pe măsură ce aceste s-au eliberat au fost oprite până la remedierea deficiențelor în așa fel încât turiștii s-au cazate în niște camere renovate și dotate, cu saltele, cearceafuri, protecții de saltea noi, băile au fost igienizate corespunzător, urmele de igrasie și mucegai au dispărut și au lăsat loc albului”, a spus președintele ANPC.

Astfel, au fost închise temporar 36 de camere și blocul alimentar de la Hotelul Orfeu, fiind aplicate amenzi în valoare de 110.000 de lei.

Horia Constantinescu a mai afirmat că problemele pe zona de alimentația publică de pe litoral au fost mai mici decât în anii trecuți și au fost operatori economici care au înțeles că trebuie să renoveze unitățile și să le doteze cu aparatură nouă.

“Problemele au fost mai reduse ca în alți ani. Dacă în anii trecuți marea majoritate a deficiențelor păreau de neremediat, anul acesta foarte mulți dintre operatorii economici controlați în anii trecuți au întâmpinat sezonul cu locații noi, renovate, bucătării și proceduri mult mai sigure, achiziționând materii prime eventual gata procesate, eliminând riscul să le proceseze în spații nepregătite pentru așa ceva”, a precizat președintele ANPC.

FOTO Zeci de camere de la un complex hotelier din Mamaia, închise temporar de ANPC după ce au fost găsite mai multe nereguli

Întrebat dacă problemele găsite au fost uniform împărțite pe tot litoral sau au existat zone în care acestea au fost mai dese, Horia Constantinescu a răspuns: “Ar trebui să spun că sunt uniforme totuși lider rămân în continuare stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud. Dar totuși unele dintre locație au venit spre ceea ce trebuie. Aici este comerțul de dugheană, nu putem convinge autoritatea publică să renunțe la acesta. Cred că pentru mulți primari rămâne o sursă de voturi, aceea de a atribui localnicilor mese și tarabe în eventualitatea că la anul când sunt alegeri să fie votați, uitând că litoralul este al românilor și că el trebuie tratat într-un mod unitar”.

Șeful ANPC a spus că verificările pe litoral vor continua și în perioada următoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
hotel mamaia