FOTO Unul din primele resorturi de vară din țară - închis forțat după 8 ani. ”Am ajuns să nu putem achita nici măcar salariile!”

FOTO Unul din primele resorturi de vară din țară - închis forțat după 8 ani. ”Am ajuns să nu putem achita nici măcar salariile!”
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2024

Păltiniș Arena va rămâne închisă pe perioada verii, după ce acțiunile de pe timpul anotimpului cald au fost deschise în 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

VEZI AICI ȘI INEDIT Protest pe pârtiile din Păltiniș - Complexul Arena Platoș își oprește 1 minut activitatea, ”un ultim semnal de alarmă față de indiferența autorităților”

Unul din primele resorturi de divertisment pe perioada verii va fi închis, din cauza cheltuielilor prea mari.

Surpriză - După doar o lună, Eurowings renunță la unele curse din Iași CITEȘTE ȘI Surpriză - După doar o lună, Eurowings renunță la unele curse din Iași

”Anul acesta nu vom deschide parcul de vară. Suntem extrem de dezamăgiți de lipsa de implicare generală față de stațiunea Păltiniș pe timpul verii. Este trist să constatăm că în alte părți, pe lângă investițiile private, se implică și primăriile, consiliile județene sau diferite asociații, iar turismul în acele zone crește de la an la an. Și sunt multe exemple ale unor colaborări reușite, la Straja, În Poiana Brașov, la Mădăraș sau la Toplița în Harghita. Dar niciodată și la Păltiniș”, transmit administratorii resortului.

Motivele țin, în principiu, de cheltuielile foarte mari și de lipsa de implicare a administrației locale, este argumentat.

FOTO România se promovează, și cu melodii la nai, la cel mai important târg de turism dedicat pieței chineze. În urmă cu 14 ani lansa în același loc brandul „Explorați Grădina Carpaților” CITEȘTE ȘI FOTO România se promovează, și cu melodii la nai, la cel mai important târg de turism dedicat pieței chineze. În urmă cu 14 ani lansa în același loc brandul „Explorați Grădina Carpaților”

Administratorii spun că Păltiniș Arena era ”singurul motor turistic din zonă” pe perioada verii.

”De data asta, din păcate, nu venim cu o veste bună.

După primii ani de la deschiderea complexului de iarnă, mult mai ancorați în realitatea Păltinișului, am realizat că pe timpul verii stațiunea intră într-o hibernare tare ciudată. Și atunci ne-am gândit să venim cu niște activități de vară, atât în folosul sibienilor dar mai ales pentru turiștii care altfel nu aveau niciun motiv să ne viziteze stațiunea.

Zis și făcut, a urmat o serie de investiții consistente, la capătul cărora la Păltiniș Arena aveam vara nenumărate activități, parc de cățărare pentru copii și adulți, locuri de joacă gonflabile, teren  de minifotbal gonflabil, zorbing, trambuline de sărituri, bag-jump cu turn de sărituri, tiroliană cu mai multe secțiuni, traseu de sanie de vară, trei trasee diferite de mountain bike downhill, centru de închirieri biciclete. De toate, așa cum ne place nouă. Imediat au venit și evenimentele, am organizat sau găzduit concursuri de downhill, chiar etape de Campionat Național, Triada MTB, evenimente auto-moto retro, sau Zilele Platoșului, cu muzică populară live interpretată de artiști și formații din împrejurimi.

„Ucigașul tăcut” al Airbnb este foarte dificil de oprit, deplânge șeful companiei CITEȘTE ȘI „Ucigașul tăcut” al Airbnb este foarte dificil de oprit, deplânge șeful companiei

Câțiva ani la rând am crezut că, având acest impuls, toată zona va lua avânt și ne va urma exemplul, așa cum eram obișnuiți în perioadele de iarnă. Eram și împăcați cu ideea că nu vom câștiga mai nimic în primele sezoane dar au trecut de atunci 8 ani. Și după 8 ani în care nu s-a mișcat niciun deget pentru Păltinișul de vară am ajuns în situația în care nu putem achita nici măcar salariile din veniturile complexului de vară. Sezonul trecut, de pildă, cheltuielile, întreținerea și tot ce înseamnă menținerea programului de vară au fost duble față de încasări.

Prin urmare, anul acesta nu vom deschide parcul de vară. Suntem extrem de dezamăgiți de lipsa de implicare generală față de stațiunea Păltiniș pe timpul verii. Este trist să constatăm că în alte părți, pe lângă investițiile private, se implică și primăriile, consiliile județene sau diferite asociații, iar turismul în acele zone crește de la an la an. Și sunt multe exemple ale unor colaborări reușite, la Straja, În Poiana Brașov, la Mădăraș sau la Toplița în Harghita. Dar niciodată și la Păltiniș.

Nicolescu, ANAT: Hotelurile din București sunt aproape pline, cu toate că prețurile au crescut CITEȘTE ȘI Nicolescu, ANAT: Hotelurile din București sunt aproape pline, cu toate că prețurile au crescut

Drept urmare, am luat hotărârea de a nu mai deschide sezonul acesta de vară, decizie cumva “ajutată”  și de faptul că am constatat, din nou, că nu putem fi singurul motor turistic din zonă care să ofere variante dinamice și atractive de petrecere a timpului liber în natură. Ne pare rău pentru pensiunile din zonă, vor pierde clienți cu siguranță, dar nu ne permitem să continuăm acest nonsens financiar prin care, practic, am tinut vara stațiunea in viata. Sperăm că voi, clienții și prietenii noștri veți înțelege situația și în speranța unor vremuri mai bune, ne vedem în sezonul de iarnă”, este mesajul transmis.

FOTO Unul din primele resorturi de vară din țară - închis forțat după 8 ani. ”Am ajuns să nu putem achita nici măcar salariile!”

viewscnt
Afla mai multe despre
păltiniș arena
sibiu
turism