FPTR: Peste 30.000 de români pleacă în minivacanțe de Valentine's Day în țară și străinătate

FPTR: Peste 30.000 de români pleacă în minivacanțe de Valentine's Day în țară și străinătate
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 13 feb 2017

Mai mult de 30.000 de români vor pleca cu ocazia Valentine's Day în minivacanțe, 90% dintre ei în țară, iar restul în străinătate. Cele mai căutate destinații interne sunt Predea, Sinaia, Călimănești și Băile Felix, iar pe plan extern se detașează cererile pentru minivacanțe în Austria și Bulgaria, potrivit unei analize a Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Valentine's Day a devenit deja o sărbătoare comercială națională și pentru români, din acest motiv foarte mulți îndrăgostiți își vor face cadou escapade romantice. Deoarece ziua îndrăgostiților va fi în timpul săptămânii, hotelierii au încercat să profite și au făcut oferte pentru cele două weekenduri de dinainte și după aceast eveniment. Pachetele speciale pregătite includ, în funcție de imaginația hotelierilor: ciocolată, coșuri cu fructe, sticle de șampanie, cină romantică cu meniu specific evenimentului și muzică live, acces gratuit la piscină, saună, jacuzzi, duș emoțional și aromoterapie.

Cei mai mulți turiști (aproape 28.000) au ales să petreacă cele două sfârșituri de săptămână în stațiunile din România. Pe primul loc se află Valea Prahovei, unde turiștii profită și de stratul de zăpadă de pe pârtiile de schi.

Pe Valea Prahovei, ofertele încep de la 200 lei pentru sejur de 2 nopți la un hotel de 3* cu mic dejun inclus și ajung la 800 lei pentru sejur de 2 nopți la un hotel de 5*, cu mic dejun inclus. Pentru această sărbătoare s-au pregătit și hotelierii din stațiunile balneare, unde tarifele încep de la 150  lei pentru sejur de 2 nopți, la un hotel de 3* cu mic dejun și ajung la 650 lei pentru sejur de 2 nopți, la un hotel 5* cu demipensiune. În topul preferințelor se află stațiunile Băile Felix, Călimănești și Sovata, deoarece aici se găsesc hoteluri moderne, dotate cu piscine interioare cu apă termală.

Chiar dacă nu este sezon, și hotelierii de pe litoralul românesc au pregătit oferte speciale pentru Ziua Îndrăgostiților, dedicate persoanelor romantice care vor să petreacă iarna câteva zile la malul mării. Majoritatea ofertelor sunt în hoteluri de 4*, unde tarifele încep de la 400 de lei pentru sejur de 2 nopți cu mic dejun.

Mohammad Murad: România are cele mai frumoase și curate hoteluri, nu pentru că suntem foarte buni, ci pentru că sunt goale CITEȘTE ȘI Mohammad Murad: România are cele mai frumoase și curate hoteluri, nu pentru că suntem foarte buni, ci pentru că sunt goale

Cele mai căutate oferte sunt însă adresate celor care nu și-au planificat o mini-vacanța cu prilejul Zilei Îndrăgostiților; chiar dacă vor rămâne acasă, petrecerile în oraș, la restaurante sau cluburi vor avea tematica specifică în aceste două week-enduri, deoarece managerii de localuri au profitat pentru a organiza seri romantice.

Și anul acesta, dragostea va trece granița. De Valentine's Day, o excursie poate fi cel mai frumos cadou, iar destinațiile romantice se află la cel mult două ore de zbor. Anul trecut destinația cea mai ofertata a fost Italia, fiind devansată anul acesta de Austria și Bulgaria, datorită vremii favorabile pentru ski, care a lipsit anul trecut. Prețul pentru un sfârșit romantic de săptămână începe de la 100 de euro de persoană. La acesta se adaugă și alte cheltuieli care includ o cină romantică și alte  surprize pentru îndrăgostiți.

Destinatiile romantice, traditionale, Venetia, Florenta, Paris,  rămân și anul acesta în portofoliul agențiilor de turism cu oferte începând de la 150 euro persoana/ sejur de 3 nopti la hotel de 3*. Pentru cuplurile care preferă plajele însorite, agențiile de turism vin cu oferte mai scumpe. Un sejur pe insulele Maldive în perioada 10-17 februarie începând de la 1.985 euro/sejur de 7 nopți, all inclusive, bilet avion.

viewscnt
Afla mai multe despre
romani
vacante
valentine's day