Burcea, ANAT: Anca Nedea ar fi bine să rămână la Turism; dacă ministrul și secretarii de stat sunt toți noi, o mai bagă cu turismul ecumenic

Burcea, ANAT: Anca Nedea ar fi bine să rămână la Turism; dacă ministrul și secretarii de stat sunt toți noi, o mai bagă cu turismul ecumenic

Anca Nedea

scris 18 ian 2017

Șeful ANT, Anca Nedea, ar trebui ca, după desființarea acestei instituții, să rămână ca secretar de stat în nou-creatul minister al Turismului, pentru că are experiență și știe ce se întâmplă în turism, altfel se vor repeta situații ca cea în care ministrul Turismului, Mircea Dobre, a vorbit în necunoștință de cauză despre Bucovina și turismul ecumenic, crede Alin Burcea, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) și proprietarul Paralela 45, una dintre cele mai mari agenții de turism din România.

"Ar fi foarte bine să rămână Anca Nedea, pentru că, spre deosebire de alții care au fost șefi la ANT înainte, ea s-a preocupat. E foarte greu ca, dacă vine un ministru cu doi secretari de stat, toți noi, o mai bagă cu turismul ecumenic. Trebuie să fie unul mai vechi acolo, iar ea s-a ocupat de promovare și plânge de un an și jumătate de când e acolo că nu are bani de promovare", a declarat Burcea miercuri, la o întâlnire cu presa.

Cei 1,8 milioane de euro pe an, bugetul din ultima vreme pentru promovarea turismului, nu ajung nici măcar pentru participarea României la târguri, iar acum vorbim de 10 milioane de euro pe care, dacă nu ai experiență, cum are Anca Nedea, n-o să știi să îi consumi, continuă omul care a creat unul dintre cele mai cunoscute branduri din turismul românesc, spune acesta.

"Ea a lucrat în hotelărie, a fost secretar de stat un an și jumătate și părerea mea e că trebuie păstrată la nivel de secretar de stat. Trebuie să rămână măcar unul din trei cu experiență", a mai spus Burcea.

Surse din PSD au declarat pentru Profit.ro că la ministerul Turismului, a cărui organigramă a fost publicată marți în Monitorul Oficial, vor urma să ocupe cele două funcții de secretar de stat Ovidiu Galeș și Petre Nicolescu.

Burcea, ANAT: România are nevoie de un buget de promovare de 5 ori mai mare, actualul buget este de râs CITEȘTE ȘI Burcea, ANAT: România are nevoie de un buget de promovare de 5 ori mai mare, actualul buget este de râs

Președintele ANAT s-a referit și la afirmațiile recente ale ministrului Mircea Dobre, care a spus că Bucovina nu a fost pusă încă în valoare și că trebuie dezvoltat turismul ecumenic. "Domnul ministru era emoționat și nu știe ce se întâmplă în Bucovina, asta e tot. A zis și el ce o fi auzit, ce știa. În Bucovina nu sunt locuri suficiente și nu vorbesc doar de Paște. Acolo vin foarte mulți turiști de genul ucrainieni, din Chișinău, de peste tot. Toată zona aia e plină ochi", a adăugat Alin Burcea.

În urma declarațiilor lui Dobre, ministrul a fost ironizat de mulți turoperatori, însă niciunul dintre ei nu a riscat să o facă public. Șeful ANAT este, astfel, primul dintre ei care îl critică pe ministru, iar acesta nu este un fapt singular: Alin Burcea este printre foarte puținii oameni de turism care au criticat-o public vehement pe Elena Udrea, pe vremea în care aceasta a condus ministerul Turismului.

viewscnt
Afla mai multe despre
burcea
mircea dobre
anca nedea
ministerul turismului