Germania nu mai primește turiști fără pașaport Covid, Berlinul interzice protestele împotriva restricțiilor

Germania nu mai primește turiști fără pașaport Covid, Berlinul interzice protestele împotriva restricțiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2021

Toți călătorii care sosesc în Germania începând cu acest weekend trebuie să prezinte dovada vaccinării anti-Covid, a recuperării după boală sau un test negativ la boală, conform guvernului german, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Autoritățile germane se tem că creșterea numărului de cazuri în zonele turistice ar putea alimenta valul 4 al pandemiei la întoarcerea germanilor din concedii. Noile măsuri sunt menite să prevină un astfel de scenariu, arată Digi 24.

Dacia Sandero și Tesla Model 3, vedetele pieței auto din Europa CITEȘTE ȘI Dacia Sandero și Tesla Model 3, vedetele pieței auto din Europa

Până acum, Germania solicita testul negativ sau dovada imunizării doar de la călătorii care soseau din zone de risc, zone cu incidență crescută sau zone în care variantele mai contagioase sunt extrem de active, precum Marea Britanie, Spania sau Țările de Jos.

Simultan, Poliția germană a interzis mai multe proteste programate să aibă loc în acest weekend în capitala Berlin din cauza dubiilor privind respectarea măsurilor sanitare, relatează Euractiv.

Organizatorii protestelor „Recuperarea drepturilor noastre fundamentale” și „Anul libertății și păcii - viața după pandemie” au fost printre cei notificați că le-au fost respinse cererile.

Poliția a justificat interdicția prin faptul că protestatarii de la evenimentele de acest tip au refuzat constant să respecte măsurile menite să combată răspândirea coronavirusului precum păstrarea distanțării fizice.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
turisti