Cîțu e de acord cu ”transparentizarea” bacșișului, dar nu și cu ”impozitarea”

Cîțu e de acord cu ”transparentizarea” bacșișului, dar nu și cu ”impozitarea”
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2021

Premierul Cîțu a declarat că este de acord cu ”transparentizarea” bacșișului, dar are rezerve față de impozitarea acestuia. Șeful Executivului arată că dorește să discute cu cei care primesc bacșișul, înainte de a lua o decizie cu privire la impozitare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De ce este important: Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România – HORA România – a prezentat rezultatele unui studiu cu privire la impactul în economie și situația financiară a companiilor active în 11 sectoare din industria HoReCa și a subliniat că încă din 2018 este propusă introducerea unui impozit de 10% pe bacșișul colectat prin plata cu cardul, ceea ce ar aduce la bugetul de stat venituri de peste 110 mil RON începând cu 2022.

De asemenea interesant: Un proiect de lge privind impozitarea bacșiului a fost inițiat la nivelul Ministerului Finanțelor în 2019, însă proiectul nu a mai fost adoptat de Guvernul Dăncilă și a fost depus la Parlament de fostul ministru Eugen Teodorovici.  

Guvernul împrumută primăriile cu peste jumătate de miliard de lei, pentru proiecte de investiții CITEȘTE ȘI Guvernul împrumută primăriile cu peste jumătate de miliard de lei, pentru proiecte de investiții

În poffida faptului că industria HoReCa a solicitat constant fiscalizarea bacșișului, premierul Cîțu, întrebat dacă ia în calcul aplicarea acestei solicitări a industriei de profil, spune că are rezerve cu privire la această măsură.

”Aș vrea să discut acest lucru și cu cei care primesc bacșișul și să văd dacă este (sic! - n.red.) de acord. Eu știu de această măsură, am mai văzut-o. Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacșișului, dar cu impozitarea, știți foarte bine că am rezerve de fiecare dată. Când introducem taxe, efectele sunt directe și indirecte și, până la urmă, aș dori să știu care este impactul indirect și asta nu mi-l spune nimeni deocamdată și aș vrea să discut cu ei despre asta”, a declarat premierul Cîțu.

INFOGRAFIC Mai multe insolvențe, suspendări, radieri și dizolvări decât în primele șase luni din 2020 CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Mai multe insolvențe, suspendări, radieri și dizolvări decât în primele șase luni din 2020

Președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile, atenționa - la conferința ”Piața muncii, între criză și reinventare”, organizată de Profit.ro - asupra faptului că bacșișul nu este reglementat în România și, implicit, angajații din servicii câștigă mai puțin este un argument în plus pentru ca românii să plece la muncă în afara țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
bacsis
impozitare
transparentizare
florin citu
horeca