Un virus face ravagii în nordul litoralului. Sute de turiști infectați, toți cu aceleași simptome

Un virus face ravagii în nordul litoralului. Sute de turiști infectați, toți cu aceleași simptome
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2021

În nordul litoralului, sute de turiști au ajuns la medic cu probleme grave digestive în ultimele zile. Printre ei sunt foarte mulți copii. Oamenii cred că de vină ar fi apa mării, dar autoritățile exclud această variantă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Oamenii au mâncat în diferite restaurante de pe litoral, tocmai de aceea sunt convinși că de vină e apa mării sau apa de la robinet, arată Observator News.

Crește nevoia de recrutare de angajați cu vârste de peste 45 de ani ca manageri. Importul de străini s-a dovedit ineficient în România din cauza pretențiilor salariale crescute CITEȘTE ȘI Crește nevoia de recrutare de angajați cu vârste de peste 45 de ani ca manageri. Importul de străini s-a dovedit ineficient în România din cauza pretențiilor salariale crescute

Autoritățile exclud însă varianta ca apa mării să fie cauza.

”Calitatea apei în cele 48 de puncte de îmbăiere de pe litoralul românesc este bună sau foarte bună”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța. Acesta este completat de Silviu Coșa, prefect Constanța: ”Atât în ceea ce privește apa de mare cât și apa din piscinele unităților aflate pe litoral nu avem niciun indiciu care să releve un pericol pentru sănătatea turiștilor sau a populației”.

Claudia Tătărici, medic Serviciul Județean de Ambulanță Constanța, spune că ”în ultimele zile, numărul solicitărilor la Ambulanță a crescut cu aproximativ 80-100 pe 24 de ore”.

DSP Constanța a transmis o listă de sfaturi pentru turiști. Printre altele, trebuie să consume apă fiartă și răcită sau apă îmbuteliată.

Și în orașul Râșnov a avut loc o epidemie de Norovirus, unde în cursul săptămânii trecute peste 140 de persoane au ajuns la medic, având simptomatologie digestivă specifică, a anunțat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov.

viewscnt
Afla mai multe despre
virus
litoral
vacanta