Grecia a fost inclusă de România pe lista galbenă. Cine vine din această țară intră în carantină

Grecia a fost inclusă de România pe lista galbenă. Cine vine din această țară intră în carantină
scris 22 apr 2021

Grecia a fost inclusă de România pe lista galbenă, impunând ca persoanele care vin din această țară să intre în carantină, dacă nu sunt vaccinate.

O altă exceptție este dacă persoana a fost confirmată pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (ex : test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) și au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarării în țară.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat recent că autoritățile din Grecia au revizuit condițiile de intrare în țară, noile reglementări fiind în vigoare de luni până în 26 aprilie. Astfel, persoanele care ajung în Grecia cu mașina, prin punctele de frontieră Kulata-Promachonas și Makaza-Nymphaea, sau cu avionul trebuie să prezinte un test PCR cu rezultat negativ pentru COVID-19 făcut cu cel mult 72 de ore înainte sau dovada că au fost vaccinate împotriva COVID-19, cu condiția ca de la rapel să fi trecut cel puțin 14 zile. Totodată, rămâne în vigoare măsura efectuării, de către autoritățile elene, în mod aleatoriu, a unor teste rapide la punctele de trecere a frontierei.

Potrivit MAE, autoritățile elene au revizuit condițiile de intrare în Republica Elenă, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri au intrat în vigoare în 19 aprilie și se aplică până la 26 aprilie, pentru toate categoriile de deplasări, inclusiv cele în scop turistic.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Astfel, cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor membre ale Acordului Schengen, cât și cetățenii din Emiratele Arabe Unite, Israel, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia, Statele Unite ale Americii sau persoanele care au rezidența permanentă în aceste state pot intra pe teritoriul Republicii Elene, pe cale rutieră - prin punctele rutiere de trecere a frontierei Kulata-Promachonas și Makaza-Nymphaea (accesul prin cele două puncte de trecere a frontierei fiind posibil în intervalul orar 07:00-23:00), sau pe cale aeriană, cu următoarele condiții:

- prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen;

- prezentarea unei dovezi care atestă efectuarea unui vaccin împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut minimum 14 zile de la data efectuării rapelului. Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză;

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

- completarea formularului PLF (Passenger Locator Form), prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, cu cel puțin 24 de ore anterior efectuării călătoriei, indiferent de statul de proveniență. 

"Cu referire la intrarea în Republica Elenă pe cale maritimă, autoritățile elene au introdus o restricție temporară de sosire a ambarcațiunilor de agrement private, a navelor comerciale și a navelor de croazieră, indiferent de pavilion, provenind din orice destinație geografică din străinătate, precum și debarcarea în orice mod a pasagerilor de pe aceste nave", arată MAE.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile elene, rămâne în vigoare măsura efectuării, de către autoritățile elene, în mod aleatoriu, a unor teste rapide la punctele de trecere a frontierei.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turism