Rusia se întoarce pe Lună, după 45 de ani

Rusia se întoarce pe Lună, după 45 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2021

Agenția spațială rusă, Roskosmos, va continua tradiția explorărilor selenare din perioada sovietică cu o nouă serie de misiuni automate, fără echipaj uman, dintre care prima va fi lansată în cursul acestui an, transmite Live Science.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Această misiune, numită Luna 25, urmează să fie lansată în cursul lunii octombrie, punând astfel capăt unei perioade de 45 de ani în care Rusia nu a mai aselenizat. Misiunea se va îndrepta spre Polul Sud selenar, având ca principal obiectiv științific studierea apei din stratul de gheață aflat imediat sub suprafața selenară, arată Agerpres.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

"Luna se află în centrul programului nostru pentru următorul deceniu", a declarat Lev Zeleni, consilier științific în cadrul Institutului rus de cercetări Spațiale, cu ocazia unei prezentări organizate de Academia Națională de Științe din Rusia.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Rusia nu este singura putere spațială care își concentrează eforturile asupra explorărilor selenare. Statele Unite ale Americii au anunțat că reiau misiunile cu echipaje umane pe Lună în cadrul programului spațial Artemis, din care fac parte și numeroase misiuni robotice. În luna decembrie, China a adus pe Pământ primele mostre de sol selenar după decenii de pauză de la misiunile americane Apollo din anii '70. Beijingul desfășoară pe Lună un program de cercetare spațială denumit Chang'e. De asemenea, India și Israel au anunțat că vor continua misiunile selenare după eșecul aselenizării modulelor automate din cadrul misiunilor Chandrayaan-2 și respectiv Beresheet, din 2019.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Însă doar Statele Unite rivalizează cu programele sovietice de explorare selenară. Rusia apelează la tradiția acestor programe de explorare și va continua seria de misiuni Luna ce a fost abandonată în 1976. "Vrem să demonstrăm consecvență", a adăugat Zeleni.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
luna