Austria va folosi vaccinul Sputnik V numai după aprobarea EMA

Austria va folosi vaccinul Sputnik V numai după aprobarea EMA
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2021

Austria va folosi vaccinul rusesc Sputnik V numai după aprobarea sa de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), a declarat cancelarul Sebastian Kurz, pe fondul creșterii nemulțumirii publice în legătură cu ritmul vaccinării anti-COVID-19, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul austriac negociază cu Moscova achiziționarea unui milion de doze de vaccin anti-COVID-19 Sputnik V, a cărui utilizare nu a fost încă aprobată de autoritățile competente ale Uniunii Europene (UE), scre Agerpres.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Premierul Sebastian Kurz a evitat recent să declare dacă țara sa va aștepta aprobarea de către EMA a vaccinului rusesc, care a fost utilizat până acum în Uniunea Europeană doar de Ungaria.

"Sperăm că (Sputnik V) va fi aprobat rapid de EMA în condițiile în care orice vaccin în plus ne ajută să salvăm vieți", a spus Kurz într-un comunicat, adăugând că partidul său conservator și partenerul său de coaliție, Verzii, au acceptat să facă comanda pentru vaccinurile rusești. Un purtător de cuvânt al premierului Kurz a confirmat că vaccinul va fi utilizat numai după aprobarea EMA.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Eficacitatea vaccinului Sputnik V, administrat în două doze, a fost inițial privită cu scepticism de unii oameni de știință occidentali după ce Rusia a aprobat serul în august anul trecut fără să aștepte rezultatele studiilor clinice complete.

Cu toate acestea, vaccinul rusesc Sputnik V a prezentat o eficiență de 91,6% în prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19, potrivit datelor medicale furnizate de faza III a studiului clinic, care au fost analizate de mai mulți oameni de știință și publicate în februarie în ediția internațională a prestigioasei reviste medicale The Lancet.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Doar alte două țări UE, Ungaria și Slovacia, au comandat Sputnik V și numai Ungaria l-a folosit. Chestiunea este atât de controversată în Slovacia încât a declanșat o criză politică care l-a determinat pe premierul Igor Matovic să demisioneze luna trecută. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sputnik v
vaccin
covid-19