Grecia - canicula provoacă o luptă pentru șezlonguri. Rezervări din timp pentru a mai prinde un loc pe plajele din Attica

Grecia - canicula provoacă o luptă pentru șezlonguri. Rezervări din timp pentru a mai prinde un loc pe plajele din Attica
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2023

Valul de caniculă intitulat Cleon și-a făcut deja simțită prezența în Grecia, iar următoarele zile se anunță a fi foarte dificile din punctul de vedere al temperaturilor extrem de ridicate care ar putea ajunge în weekend chiar și la 44 de grade Celsius, potrivit To Vima, citat de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Grecii caută oaze de răcoare pe plajele din apropiere și au început deja să facă rezervări pentru șezlonguri și umbrele, în ciuda prețurilor piperate care în unele cazuri ajung chiar și la 90 de euro. În fața barurilor de pe plajele din Attica se formează cozi și din această cauză, în ultimele zile, s-a recurs inclusiv la soluția rezervărilor fie telefonic, fie prin email.

Seceta din sudul Spaniei închide piscinele din Malaga CITEȘTE ȘI Seceta din sudul Spaniei închide piscinele din Malaga

Pentru un set de umbrele cu două șezlonguri prețul variază între 20 si 40 de euro pe plaja Schinias, între 45 și 150 de euro în Vouliagmeni și de la 60 la 90 de euro pe plaja din Voula.

„Faceți rezervări pentru că nu vom avea umbrele mai ales vineri-sâmbătă-duminică, când va fi foarte cald din câte ni s-a spus. Oamenii nu contenesc să sune, se fac deja rezervări pentru vineri, sâmbătă, duminică”, spune proprietarul unui beach bar. Aceeași situație este și în Halkidiki.

Serviciul elen de Meteorologie a actualizat buletinul fenomenelor meteo periculoase pentru valul de caniculă „Cleon”, fără să existe semne de îmbunătățire a prognozei.

Zona extinsă de presiune ridicată care acoperă coasta Africii și vestul și centrul Mediteranei, însoțită de mase de aer foarte cald se întinde treptat spre est, creând condiții de caniculă în Grecia începând de astăzi miercuri (12-7-2023) până la începutul săptămânii viitoare.

Valul de căldură va dura cel puțin șase zile, cele mai fierbinți zile fiind vineri (14-7-2023) și sâmbătă (15-7-2023), când vor domina temperaturile între 42 și 44 de grade Celsius.

O caracteristică specială a acestui val de căldură este că va afecta toate cele 22 de țări care au țărm la Marea Mediterană, precum și regiunea Balcanilor.

Primarul Constanței, despre pericolul holerei în Marea Neagră. De ce a scăzut numărul turiștilor CITEȘTE ȘI Primarul Constanței, despre pericolul holerei în Marea Neagră. De ce a scăzut numărul turiștilor

Unitatea METEO a Observatorului Astronomic Național din Atena, în colaborare cu comitetul științific al Arsht-Rock Resilience Center din cadrul institutului Atlantic Council, a realizat o clasificare a zilelor cu temperaturi ridicate pentru 6 orașe mari ale Greciei: Atena, Salonic, Larisa, Ioannina, Patras și Heraklion.

Sistemul de clasificare se bazează pe un algoritm pentru prognozarea impactului asupra sănătății locuitorilor celor șase orașe. Algoritmul ia în considerare, pe lângă temperatură, și alți parametri care afectează percepția termică de către om, precum umiditatea și vântul, incluzând patru categorii de clasificare (0-1-2-3).

În ceea ce privește viitorul val de caniculă, joi 13/07 este așteptat un nivelul de risc 3 (temperaturi extreme cu efecte semnificative asupra sănătății) în Atena, de risc 2 (temperaturi extrem de ridicate) în Salonic și Larisa și de risc 1 (temperaturi foarte ridicate) în Patras.

Vineri 14/07 este așteptat un nivel de risc 3 (temperaturi extreme cu efecte semnificative asupra sănătății) în Atena, Salonic și Larisa, de risc 2 (temperaturi extrem de ridicate) în Patras și de risc 1 (temperaturi foarte ridicate) în Ioannina.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
șezlonguri