VIDEO La Paris, locuitorii și turiștii vor putea înota din nou în Sena pentru prima dată în peste 100 de ani

VIDEO La Paris, locuitorii și turiștii vor putea înota din nou în Sena pentru prima dată în peste 100 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2023

La Paris, locuitorii și turiștii vor putea înota din nou în Sena din 2025, pentru prima dată în peste 100 de ani, a anunțat primarul Anne Hidalgo, relatează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ea a menționat cele trei situri care vor fi deschise publicului, un centru acvatic deja parțial în uz, precum și încă două centre de înot, în apropiere de Turnul Eiffel, scrie Agerpres.

FOTO Vila Reginei Maria din Mamaia, într-o stare deplorabilă, va fi restaurată CITEȘTE ȘI FOTO Vila Reginei Maria din Mamaia, într-o stare deplorabilă, va fi restaurată

Zonele pentru înot vor fi delimitate cu balize și accesibile prin intermediul unui dig. Vor fi instalate vestiare și dușuri, a anunțat primăria.

Înotatul în Sena este o dorință de lungă durată a parizienilor. În 1900, când Jocurile Olimpice au avut loc pentru prima dată la Paris, competițiile de înot au fost organizate în Sena.

Înotul în fluviu a fost interzis oficial în 1923 din cauza calității necorespunzătoare a apei în oraș, dar a mai fost practicat până la începutul anilor '60.

Proiectul a primit acum un impuls datorită Jocurilor Olimpice din 2024 care vor avea loc la Paris. Unele dintre competițiile de înot vor avea loc loc în Sena.

viewscnt
Afla mai multe despre
sena
paris
inot