Grevă a sindicatului taximetriștilor, în Barcelona și Madrid

Grevă a sindicatului taximetriștilor, în Barcelona și Madrid
scris 22 ian 2019

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că sindicatele taximetriștilor au anunțat declanșarea unei greve generale pe termen nelimitat și blocarea mai multor artere de circulație în Madrid. De asemenea, este grevă a taximetriștilor și în Barcelona.

Potrivit MAE, este în derulare o grevă generală, pe termen nedefinit, în Barcelona, declanșată în ziua de 18 ianuarie 2019,de sindicatul taximetriștilor și, pe cale de consecință, străzile din zona centrală a Barcelonei au fost blocate traficului, prin parcarea neautorizată a câtorva sute de taxiuri în mijlocul carosabilului, scrie News.ro.

FOTO Ibrik Kitchen, deținut de o româncă, inclus de Vogue pe lista celor cinci restaurante ale momentului din Paris CITEȘTE ȘI FOTO Ibrik Kitchen, deținut de o româncă, inclus de Vogue pe lista celor cinci restaurante ale momentului din Paris

”Se recomandă cetățenilor români să se informeze, înaintea călătoriei, asupra modalităților de transport alternativ pe care le pot folosi atât în Barcelona, cât și în Madrid. Având în vedere că acest gen de mișcări sindicale au provocat, în trecut, multe altercații, fie între taximetriști și alți participanți la trafic, fie între taximetriști și forțele de ordine, se recomandă cetățenilor români să evite zonele în care sunt concentrați membrii acestor sindicate!, a transmis MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34917344004 și Consulatului General al României la Barcelona: +34934181535; +34934344223 și +34934340220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefoanele de permanență ale Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853 și cel al misiunii
diplomatice a României la Madrid: +34649656032.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://barcelona.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro> și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la
dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
greva
barcelona
madrid