Insula Bali începe să impună o nouă taxă pentru turiștii străini

Insula Bali începe să impună o nouă taxă pentru turiștii străini
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2024

Insula indoneziană Bali începe să impună turiștilor o taxă de 150.000 de rupii (10 dolari sau 9 euro) pentru conservarea "Insulei Zeilor", au anunțat autoritățile, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Insula vulcanică cu plajele sale de nisip fin, care atrage anual milioane de vizitatori străini, vrea să își consolideze finanțele pentru a combate efectele nedorite ale turismului, scrie Agerpres.

Malta a înregistrat cel mai bun sezon turistic CITEȘTE ȘI Malta a înregistrat cel mai bun sezon turistic

"Această taxă urmărește să protejeze cultura și mediul din Bali", a declarat luni guvernatorul interimar al Bali-ului, Sang Made Mahendra Jaya, în cadrul unei ceremonii de lansare.

Taxa va trebui plătită online prin intermediul portalului "Love Bali" și se va aplica turiștilor străini care sosesc în Bali din străinătate sau din alte regiuni ale Indoneziei, potrivit unui comunicat.

Taxa nu se va aplica turiștilor indonezieni.

Guvernatorul a declarat că plata online va reduce cozile pentru vizitatorii care sosesc.

Circa 4,8 milioane de turiști au vizitat Bali între ianuarie și noiembrie anul trecut, potrivit cifrelor oficiale, în condițiile în care sectorul turistic al insulei, care a avut mult de suferit de pe urma pandemiei de COVID-19 din cauza închiderii granițelor, continuă să se redreseze.

Insula tropicală s-a angajat să combată comportamentul inadecvat al turiștilor în urma mai multor incidente, care au implicat în special străini care s-au dezbrăcat în temple și în locuri sacre, șocând populația majoritar hindusă a insulei.

Anul trecut, guvernul local a publicat un ghid pentru turiștii care ajung în Bali, în care se explică ce comportamente sunt de evitat.

viewscnt
Afla mai multe despre
insula bali
turisti