Grupul de turism TUI anunță venituri record și surprinde investitorii, care anticipau pierderi, cu un rezultat pozitiv. Acțiunile urcă

Grupul de turism TUI anunță venituri record și surprinde investitorii, care anticipau pierderi, cu un rezultat pozitiv. Acțiunile urcă

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 feb 2024
Veniturile grupului de turism TUI au atins un nivel record de 4,3 miliarde de euro în primul trimestru fiscal, în urcare cu 15% față de anul precedent, datorită cererii în creștere, la prețuri mai mari.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
"Într-un mediu în continuare dificil, dorința ridicată a oamenilor de a călători asigură o dezvoltare puternică în toate domeniile grupului", a declarat directorul general Sebastian Ebel.
Cu o nouă conducere, TAROM lansează zboruri zilnice spre SUA, dar în parteneriat cu Air Europa și ITA Airways. De la ce preț CITEȘTE ȘI Cu o nouă conducere, TAROM lansează zboruri zilnice spre SUA, dar în parteneriat cu Air Europa și ITA Airways. De la ce preț

De asemenea, gigantul german de turism a anunțat un profit trimestrial de 6 milioane de euro depășind așteptările, pe fondul cererii puternice.

Revenirea pe profit a depășit cu mult prognoza analiștilor, care estimau o pierdere EBIT de 102 milioane de euro, potrivit datelor LSEG. Spre comparație, în același trimestru al anului trecut, cel mai mare operator de turism din Europa a înregistrat o pierdere netă de 153 de milioane de euro.
 
Acțiunile au crescut cu până la 6% după deschiderea pieței, dar de atunci avansul s-a temperat la puțin peste 3%.
 
Raportul privind rezultatele a venit în contextul în care acționarii Tui se reunesc pentru o adunare generală anuală în cadrul căreia vor vota dacă compania ar trebui să-și retragă acțiunile de pe piața londoneză în favoarea unei listări unice în Germania.

Grupul TUI este lider mondial în industria turismului, cu peste 1.600 de agenții deschise la nivel internațional, cinci companii aeriene, care totalizează circa 150 de avioane, peste 400 de hoteluri și 16 linii de croazieră. 
 
În prezent, grupul are o dublă listare, la Frankfurt și la Londra.
viewscnt
Afla mai multe despre
tui
rezultate tui
actiuni tui
delistare tui
agentie turism
cerere turism