Kazahstanul a eliminat taxele locale și naționale pe care turiștii le aveau de plătit

Kazahstanul a eliminat taxele locale și naționale pe care turiștii le aveau de plătit
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2024

Kazahstanul a eliminat taxele turistice pe care le aveau de plătit turiștii, pe noapte, anunță Consulatul Onorific al Republicii Kazahstan la Constanța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Decizia a fost luată ca urmare a modificărilor aduse reglementărilor din data de 27 decembrie 2023, de către ministrul Turismului și Sportului, scrie News.ro.

Taxa de reziliență climatică, adoptată de Grecia, din vara lui 2024. Cât vor plăti în plus turiștii CITEȘTE ȘI Taxa de reziliență climatică, adoptată de Grecia, din vara lui 2024. Cât vor plăti în plus turiștii

”Începând de luni, 9 ianuarie 2024, turiștii nu mai au de plătit și taxele locale sau naționale de turism, care erau de 1-5% din tariful unei nopți de cazare, așa cum se practică în cele mai multe dintre țările turistice ale lumii. În ultimii 3 ani, industria turismului din Kazakhstan a atras investiții de peste 4 miliarde de dolari, perioadă în care peste 400 de noi facilități turistice noi s-au dezvoltat, iar peste 20 de lanțuri hoteliere internaționale au deschis hoteluri noi în Kazahstan, între care Hilton, Marriott, Wyndham, Accor și altele”, precizează Consulatul Onorific al Republicii Kazahstan la Constanța.

Pentru anul 2024, sunt așteptați 1,4 milioane de turiști străini în Kazahstan.

Anterior, tarifele variau 1,51 dolari la 3,77 dolari și erau aplicabile pentru contribuțiile turistice la locurile de cazare, scrie publicația The Astana Times.

Pe parcursul a primelor nouă luni ale anului 2023, numărul turiștilor interni a crescut cu 552.000, până la 5,4 milioane de persoane, în care turiștii străini au reprezentat 835.000.

Potrivit Biroului Național de Statistică, 834.900 de turiști străini au vizitat Kazahstanul în perioada ianuarie – septembrie 2023. Aceasta marchează o creștere de 225.000 față de aceeași perioadă din 2022, transmite publicația The Qazaqstan Monitor, citând Ministerul Turismului și Sportului.

Această reprezintă o creștere de 37% față de aceeași perioadă a anului precedent, când 609.800 de străini au vizitat țara.

Statisticile indică o expansiune consistentă a diversității geografice a turiștilor străini care vizitează Kazahstanul în fiecare an. Dincolo de țările vecine, călătorii din națiuni îndepărtate au început să exploreze frumusețea Kazahstanului.

ULTIMA ORĂ Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA a aprobat 11 fonduri tranzacționate la bursă pe bitcoin. Jocul poate fi schimbat CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA a aprobat 11 fonduri tranzacționate la bursă pe bitcoin. Jocul poate fi schimbat

În primele 9 luni ale anului 2023, cel mai mare număr de vizitatori a venit din Federația Rusă, cu 356.850 de turiști care explorează Kazahstanul. Turiștii chinezi s-au asigurat pe locul doi, cu 75.131 de vizitatori, urmați de turiștii din Turkia, însumând 41.134. Primele cinci au inclus și călători din India (34.757) și Statele Unite (28.160).

„Observăm o creștere consistentă a interesului turiștilor străini în Kazahstan în fiecare an. În 2022, peste 900.000 de străini au sosit în țară, iar în primele 9 luni ale anului trecut am primit peste 800.000 de vizitatori străini. Anticipăm că cifra va fi și mai mare în acest an. Peisajele uluitoare ale țării și frumusețea naturală continuă să captiveze străinii. Ministerul lucrează activ pentru a lăsa o impresie de neuitat fiecărui călător care explorează țara noastră vastă", a declarat ministrul adjunct al Turismului și Sportului, Yerzhan Yerkinbayev.

viewscnt
Afla mai multe despre
kazahstan
taxe