Mai mulți români se duc ca turiști în Germania

Mai mulți români se duc ca turiști în Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2024

Turiștii români au efectuat anul trecut 760.000 de călătorii cu cel puțin o noapte de cazare în Germania. În comparație cu anul precedent, acest lucru reprezintă o creștere de aproximativ 22%. În cadrul celor 760.000 de călătorii în Germania, românii au petrecut 8,5 milioane de nopți. Astfel, Germania reușește să se situeze pe locul 4 în clasamentul destinațiilor de călătorie internaționale ale românilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Analizând proveniența turiștilor români, se observă o prezență semnificativă din mai multe regiuni ale României. 24% dintre călătoriile în Germania ale românilor în anul 2023 au fost efectuate de locuitori ai Transilvaniei. Moldova și regiunea București au reprezentat 20%, respectiv 18%. 11% au provenit din regiunea Muntenia, 10% din Banat, 8% din Oltenia, 4% din Crișana, 3% din Satu Mare și Maramureș, iar 2% din Dobrogea.

ULTIMA ORĂ Cetățenii români vor putea călători în Turcia, în scop turistic, în baza cărții de identitate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Cetățenii români vor putea călători în Turcia, în scop turistic, în baza cărții de identitate

În anul 2023, românii au continuat să călătorească în Germania din diverse motive, reflectând atât nevoile profesionale, cât și dorințele de petrecere a timpului liber și menținerea legăturilor personale. Structura călătoriilor cu cazare în Germania arată o diversitate a scopurilor acestora, cu un accent major pe turismul de agrement. Astfel, 54% dintre călătoriile cu cazare în Germania au fost călătorii de vacanță. 24% au fost călătorii de afaceri, iar 22% au fost vizite la rude/prieteni și alte călătorii private.

“Germania, ca destinație de călătorie, oferă românilor o alternativă sigură, organizată și calitativă de a-și petrece vacanțele, reflectată prin faptul că 54% dintre călătoriile cu cazare ale românilor în Germania sunt călătorii de vacanță. În plus, ofertele de călătorie axate pe turismul ecologic și sustenabil, precum și accesibilitatea foarte bună sunt extrem de apreciate de români. Germania continuă să fie o destinație atractivă pentru români, atrăgând 24% dintre călătorii din Transilvania, 20% din Moldova și 18% din regiunea București.” explică Cristian Sallai, directorul Organizației Germane pentru Turism în Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Muntenegru, România și Serbia.

UEFA EURO 2024 generează o cerere suplimentară de călătorii

Peisajul unic de artă și cultură al Germaniei este un motiv puternic de călătorie pentru turiștii internaționali. Din cele 173 de milioane de călătorii cu scop cultural ale europenilor la nivel mondial în 2023, 18,7 milioane de turiști au avut ca destinație Germania, ceea ce o face destinația numărul 1 pentru călătoriile cu scop cultural ale europenilor. În același timp, city-break-urile reprezintă un segment important pentru turismul incoming în Germania: dintr-un total de 31,5 milioane de vacanțe ale europenilor în Germania în 2023, 12,9 milioane de călătorii au avut ca destinație orașele mari – reprezentând astfel o pondere de 41%.

Cea mai ieftină capitală din Europa pentru doritorii de vacanțe scurte și cu buget redus. Mâncarea costă mai puțin de 3 euro CITEȘTE ȘI Cea mai ieftină capitală din Europa pentru doritorii de vacanțe scurte și cu buget redus. Mâncarea costă mai puțin de 3 euro

Pentru UEFA EURO 2024, vizitatorii internaționali din cele zece orașe gazdă din Germania se pot aștepta la un program variat care atrage atât pasionații de cultură, cât și pe cei de fotbal, invitându-i la dialog și participare. În cooperare cu EURO 2024 GmbH, un joint venture între DFB și UEFA pentru organizarea turneului, DZT motivează potențialii călători în Germania să exploreze locațiile și împrejurimile, pe lângă vizitarea meciurilor de fotbal, și astfel să-și prelungească șederea

Organizația Germană pentru Turism (DZT) este „asociația turistică“ națională a Germaniei, constituită ca parteneriat public-privat cu sediul central în Frankfurt pe Main.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
turisti
romania