Malta a înregistrat cel mai bun sezon turistic

Malta a înregistrat cel mai bun sezon turistic
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 feb 2024

Peste trei milioane de vizitatori străini au sosit anul trecut în Malta, un nivel record, a anunțat Turismului, Clayton Bartolo, transmit Xinhua și publicația Malta Today.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Precedentul record data din 2019, când au vizitat insula 2,8 milioane de turiști, scrie Agerpres.

Sute de pensiuni și hoteluri sunt scoase la vânzare în Delta Dunării. Motivul pentru care proprietarii le vând CITEȘTE ȘI Sute de pensiuni și hoteluri sunt scoase la vânzare în Delta Dunării. Motivul pentru care proprietarii le vând

Vizitatorii străini au cheltuit anul trecut peste 2,7 miliarde de euro (2,9 miliarde de dolari) și au petrecut în unitățile de cazare turistică din Malta 20,2 milioane de nopți.

Pentru prima dată, Italia a depășit Marea Britanie ca principală sursă de turiști. Anul trecut, 18,4% din turiști au venit din Italia, 18,1% din Marea Britanie, 9,6% din Franța, 7,3% din Germania, 5,6% din Polonia și 3,8% din Spania.

Cele mai populare sezoane pentru turismul maltez au fost trimestrele doi și trei.

Și datele Eurostat arată că turismul în Uniunea Europeană a continuat să arate semne de redresare în urma pandemiei, iar anul trecut numărul estimat al nopților petrecute în unitățile de cazare turistică din UE a ajuns la 2,92 miliarde, depășind cu 1,6% nivelul din 2019, înaintea pandemiei (2,87 miliarde), fiind un an record pentru sectorul de cazare din blocul comunitar.

Comparativ cu 2022, aproape toate statele membre UE au înregistrat creșteri în 2023. În Malta și Cipru, creșterea a depășit 20%, iar în alte opt țări a fost peste 10% (Slovacia, Letonia, Bulgaria, Austria, Cehia, Portugalia, România și Grecia).

viewscnt
Afla mai multe despre
malta
turism