Ministerul Turismului a retras licența unui turoperator din Cluj-Napoca suspectat de fraudă

Ministerul Turismului a retras licența unui turoperator din Cluj-Napoca suspectat de fraudă
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2017

Ministerul Turismului a anunțat luni că a retras licența agenției de turism Vox Travel din Cluj-Napoca, după ce aceasta a lăsat în aeroport peste 100 de turiști ce urmau să plece în vacanțele în Dubai pe care le-au plătit și care s-au trezit că agenția nu făcuse rezervările.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”În data de 4 aprilie, Direcția Generală Control, Autorizare și Monitorizare din cadrul Ministerului Turismului a intrat în posesia unei informații conform căreia SC Vacanțe Vox SRL (agenția de turism turoperatoare Vox Travel) (...) a lăsat în aeroportul din Cluj Napoca un număr de peste 100 turiști care trebuiau să plece în dimineața zilei respective în Dubai. Conform informației vehiculate în spațiul public, turiștii nu aveau rezervările făcute, în ciuda faptului că au achitat contravaloarea călătoriei”, a precizat Ministerul Turismului.

Reprezentanții ministerului spun că l-au contactat pe directorul agentiei de turism, Ioan Dan Chindriș, care a confirmat incidentul, scrie News.ro.

”Din discuțiile purtate telefonic cu domnia sa rezultă că banii care au fost virați în Qatar nu au ajuns la destinație, afirmând că va restitui turiștilor banii încasați”, informează Ministerul Turismului.

Ministrul Turismului: Dacă unei agenții i s-a retras licența, nu e normal ca proprietarul să rămână în piață printr-o altă agenție CITEȘTE ȘI Ministrul Turismului: Dacă unei agenții i s-a retras licența, nu e normal ca proprietarul să rămână în piață printr-o altă agenție

Astfel, Ministerul Turismului a decis efectuarea unui control la sediul din licență al touroperatorului Vox Travel, în urma căruia a constatat că agenția de turism nu a asigurat derularea unui pachet de servicii turistice în perioada 4 aprilie-11 aprilie, transport cu avionul București-Dubai și șapte nopți cazare cu mic dejun în Dubai, pentru aproximativ 100 de turiști.

”Pentru aceasta și nerespectarea criteriilor în baza cărora s-a eliberat licența de turism, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională și retragerea licenței de turism nr. 6789 din 20 iunie 2013”, precizează Ministerul Turismului.

Totodată, ministerul a anunțat oficial Inspectoratul Județean de Poliție Cluj, Serviciul Investigarea Criminalității Economice, cu privire la aspectele sesizate, deoarece Vacanțe Vox este suspectată de fraudă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul turismului
vox travel