Norwegian Cruise și-a îmbunătățit prognoza financiară pentru a doua oară în câteva săptămâni, datorită cererii puternice de croaziere

Norwegian Cruise și-a îmbunătățit prognoza financiară pentru a doua oară în câteva săptămâni, datorită cererii puternice de croaziere
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2024

Norwegian Cruise Line Holdings și-a majorat luni previziunile de profit pentru întregul an, pentru a doua oară în mai puțin de trei săptămâni, pariind pe cererea record de vacanțe de croazieră și prețurile mai mari ale biletelor, informație care a urcat acțiunile sale cu până la 7,7%, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Mai mulți călători aleg vacanțele pe mare, care oferă o gamă largă de activități distractive sub un singur acoperiș, în comparație cu vacanțele costisitoare pe uscat, în beneficiul operatorilor de croazieră, care pot crește prețurile, scrie News.ro.

Orașele din Europa care au introdus o „taxă de turist”. Prețurile se calculează în funcție de perioada anului și durata vizitei CITEȘTE ȘI Orașele din Europa care au introdus o „taxă de turist”. Prețurile se calculează în funcție de perioada anului și durata vizitei

Așteptările referitoare la rezultatele financiare ale companiei cu sediul în Miami s-au îmbunătățit după ce tendințele puternice de rezervare au condus la creșterea veniturilor și a acțiunilor anul trecut, iar rivalul Royal Caribbean Group și-a majorat obiectivul referitor la profit pentru a doua oară, luna trecută.

”Există o intenție puternică de a reveni (la croaziere) pentru fiecare grup demografic, inclusiv pentru Millennial și Generația Z”, a spus CEO-ul Harry Sommer, la ziua investitorilor companiei.

Operatorul de croaziere se așteaptă acum la un profit ajustat de 1,42 USD pe acțiune, în comparație cu prognoza anterioară de 1,32 USD. Se așteaptă ca aproximativ 34,7 milioane de pasageri să cumpere vacanțe de croazieră în acest an - cu aproximativ 17% mai mult decât cei 29,7 milioane de pasageri care au navigat în 2019, potrivit datelor dintr-un raport al Cruise Line Industry Association.

Luna trecută, Norwegian a comandat opt nave noi pentru cele trei mărci ale sale, pentru a răspunde cererii în creștere.

Compania se așteaptă să obțină un profit ajustat de 2,45 USD pe acțiune, reprezentând o rată de creștere anuală compusă de doi ani (CAGR) din 2024 până în 2026 de peste 30%. De asemenea, se așteaptă să genereze venituri totale de aproximativ 9 miliarde de dolari în acest an, în creștere de la aproximativ 8,55 miliarde de dolari în 2023.

La începutul lunii mai, acțiunile Norwegian au scăzut cu până la 15% după ce a ratat estimările privind veniturile pentru primul trimestru, în ciuda creșterii țintei de profit pentru întregul an.

viewscnt
Afla mai multe despre
norwegian cruise
croaziere