Numărul de turiști străini în România a crescut anul trecut cu 11,3%, la 2,75 milioane

Numărul de turiști străini în România a crescut anul trecut cu 11,3%, la 2,75 milioane
scris 16 mar 2018

Numărul de turiști străini în România a crescut anul trecut cu 11,3% față de anul anterior, la 2,75 milioane, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

În anul 2016, numărul de turiști nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică a fost de 2,47 milioane, scrie News.ro.

În 2017, cheltuielile turiștilor străini au fost de 6 miliarde lei, în creștere cu 1,3% față de 2016.

În ultimul trimestru al anului trecut, numărul total de nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică a fost de 584.000 mii, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 1,326 miliarde lei.

România are cel mai mare risc de sărăcie din Uniunea Europeană în cazul persoanelor ocupate CITEȘTE ȘI România are cel mai mare risc de sărăcie din Uniunea Europeană în cazul persoanelor ocupate

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiștii nerezidenți în România în trimestrul al patrulea l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (62,6% din numărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 63,1% din total.

”Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenți în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular (37,4% din numărul total de turiști nerezidenți), dintre acestea evidențiindu-se călătoriile pentru vacanțe (65,0%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități”, se arată în comunicat.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (56,3%), fiind preferată cazarea cu mic dejun inclus (93%). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 16,3%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 11,6%.

”Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 42,3% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea de cadouri și suveniruri, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea alimentelor și băuturilor 37,1%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 60,6% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinourui, săli de jocuri mecanice au reprezentat 46,5% din totalul cheltuielilor pentru recreere”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
ins