Numărul vizitatorilor în Parcul Național Munții Măcinului a crescut. Administrația vrea să mărească tarifele, care nu au fost majorate de 15 ani

Numărul vizitatorilor în Parcul Național Munții Măcinului a crescut. Administrația vrea să mărească tarifele, care nu au fost majorate de 15 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2024

Numărul vizitatorilor în Parcul Național Munții Măcinului (PNMM) a crescut anul trecut cu peste 60% față de cel din anul precedent, pe fondul dării în folosință a podului peste Dunăre de la Brăila, iar conducerea Administrației PNMM se gândește să mărească tarifele de vizitare care nu au mai fost majorate de aproape 15 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul Administrației PNMM, Viorel Roșca, a declarat pentru Agerpres că dacă în anul 2022, Munții Măcinului au fost vizitați de circa 11.600 de persoane, anul trecut numărul turiștilor a fost de aproape 19.000.

Magazine, atacate la UE cu „shrinkflation” CITEȘTE ȘI Magazine, atacate la UE cu „shrinkflation”

„Cei mai mulți vizitatori s-au înregistrat în timpul verii, iar creșterea numărului turiștilor se explică prin darea în folosință a podului peste Dunăre de la Brăila”, a precizat directorul Administrației PNMM.

Viorel Roșca a adăugat că mulți vizitatori înregistrați anul trecut au fost în Munții Măcinului pentru prima dată, iar la finalul vizitei și-au exprimat intenția de a reveni.

„Vizitatorii pleacă întrebându-se ce ar putea vedea în Munții Măcinului și coboară bucuroși că au găsit un spectacol al naturii și ne asigură că vor reveni în anii următori. Unii spun că au venit doar în trecere spre mare sau Deltă, dar au consens în familie sau în grupul de prieteni și ne întreabă ce ar mai putea vedea în afară de ceea ce au vizitat în ziua respectivă”, a menționat directorul Roșca.

Cel mai vizitat traseu este și primul traseu înființat, care are ca destinație Culmea Pricopanului.

„Tarifele sunt foarte mici. La alte arii protejate din țară sunt tarife de 10 lei până la 20 de lei. Dacă îl dublăm, o să mărim și numărul de zile pentru care biletul de intrare este valabil, în așa fel încât omul să nu simtă un disconfort ca și cum Administrația ar face din strângerea acestor bani un scop din care asigură servicii de administrare”, a mai spus directorul Administrației PNMM.

Viorel Roșca a precizat că în momentul de față vizitatorii plătesc un tarif de acces de 6 lei de persoană instituit încă din perioada 2007-2008 și că intenționează ca anul acesta, pe lângă cele două automate de eliberat tichete de acces în PNMM din Greci și Luncavița, să mai instaleze unul în orașul Măcin.

viewscnt
Afla mai multe despre
parcul național munții măcinului
tulcea
tarife