Orban, despre deschiderea sezonului estival: "Probabil după 1 iunie vom reglementa acest sector"

Orban, despre deschiderea sezonului estival: "Probabil după 1 iunie vom reglementa acest sector"
Oana Osman
Oana Osman
scris 16 mai 2020

Șeful Guvernului, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că autoritățile intenționează să permită deschiderea sezonului estival, precizând că acest lucru depinde de evoluția cazurilor de COVID-19.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În ceea ce privește sezonul estival, probabil după data de 1 iunie vom reglementa acest sector. Intenția noastră este, în măsura în care nu există o răspândire mai largă, un număr mai mare de cazuri de infectare, intenția noastră este, în condiții foarte bine reglementate, să permitem sezonul turistic estival”, a explicat premierul.

În ceea ce privește activitatea hotelieră, acesta a amintit că unitățile de cazare sunt deschise din 15 mai, iar singura restricție este legată de neutilizarea spațiilor comune de luat masa.

Wizz Air extinde perioada zborurilor suspendate, redeschiderea bazei de la Timișoara este amânată CITEȘTE ȘI Wizz Air extinde perioada zborurilor suspendate, redeschiderea bazei de la Timișoara este amânată

Orban a recomandat sportul în aer liber și activitățile fizice individuale, precizând că sălile de sport rămân închise.
"Am relaxat acele activități unde riscul epidemiologic este mai mic, urmând ca în funcție de evoluția din aceste două săptămâni să continuăm măsurile de relaxare”, a mai spus primul ministru.

viewscnt
Afla mai multe despre
sezon estival
ludovic orban