Măsuri la Aeroportul ”Henri Coandă”-Otopeni: Corturi de așteptare, acces în avion în grupuri organizate în funcție de zbor, măști obligatorii

Măsuri la Aeroportul ”Henri Coandă”-Otopeni: Corturi de așteptare, acces în avion în grupuri organizate în funcție de zbor, măști obligatorii
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2020

Corturi de așteptare, purtarea obligatorie a măștii, acces în incinta aeroportului în grupuri organizate în funcție de zbor, urcarea la bordul avionului în funcție de locul deținut, autobuze de transfer ocupate doar pe jumătate, păstrarea distanței de cel puțin un metru între pasageri, dispensere cu dezinfectant sunt câteva dintre măsurile care vor fi aplicate la Aeroportul ”Henri Coandă” din 15 mai, când încetează restricțiile impuse de starea de urgență instituită în contextul epidemiei de coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO O nouă măsură inovativă în contextul pandemiei, în premieră în România: Lămpi UV în automatele O’Fresh și SaniStation CITEȘTE ȘI FOTO O nouă măsură inovativă în contextul pandemiei, în premieră în România: Lămpi UV în automatele O’Fresh și SaniStation

Aceste prevederi sunt incluse în lista de măsuri aplicate pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” de la data de 15 mai transmisă de Compania Națională de Aeroporturi București, pentru informarea pasagerilor, scrie News.ro

Pentru protejarea sănătății clienților, Enel oferă clienților o multitudine de modalități de plată și canale de comunicare CITEȘTE ȘI Pentru protejarea sănătății clienților, Enel oferă clienților o multitudine de modalități de plată și canale de comunicare

Recent a fost anunțat că vor fi noi reguli în aeroport, iar călătorii vor intra direct într-un cort!

Compania are următoarele recomandări pentru cei care se vor afla la aeroport din data de 15 mai:

Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19 CITEȘTE ȘI Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19

1. Păstrați permanent contactul cu operatorul aerian pentru orice informații privind zborul!
2. La sosirea la aeroport, debarcarea pasagerilor se va face la distanță față de terminal, aceștia urmând a fi dirijați direct către corturile de așteptare. Întreg traseul pasagerilor este marcat în mod vizibil.
3. Stația de autobuz și peronul de debarcare din taxi/autoturism au fost repoziționate. Accesul autoturismelor în parcarea Plecări se face, de asemenea, pe un flux modificat. Acestea sunt semnalizate în mod vizibil. Atenție, din cauza lucrărilor la conexiunea feroviară cu Gara de Nord, circulația în zona aeroportului este în continuare deviată!
4. Permanent sunt obligatorii atât purtarea măștii de protecție, cât și păstrarea unei distanțe fizice de 1 metru față de cei din jur.
5. De la corturi către terminalul de pasageri se va pleca în grupuri organizate de către angajații aeroportului, în funcție de destinație și ora programată a cursei.
6. În terminalul de pasageri este permis accesul doar pentru pasagerii care sosesc în mod organizat, venind de la corturile de așteptare. Pentru păstrarea distanței de 1 metru, vor fi respectate indicațiile autocolantelor amplasate pe pardoseală.
7. În zona publică a terminalului de pasageri nu este permisă staționarea. În acest sens, au fost eliminate toate banchetele din zonă.
8. După efectuarea formalităților de check-in, pasagerii vor urma fluxul obișnuit, păstrând distanța de 1 metru față de cei din jur. Purtarea măștii este obligatorie inclusiv la efectuarea formalităților de acces și la controlul de securitate.
9. În zona de îmbarcare este asigurat spațiul necesar păstrării distanței de 1 metru față de cei din jur.
10. Autobuzele de transfer la/de la avion vor fi ocupate la maximum 50% din capacitate.
11. Îmbarcarea în aeronavă se va face începând cu rândul cel mai îndepărtat față de ușa avionului. Debarcarea se va face începând cu rândul de lângă ușă.
12. Fluxul de sosiri nu se modifică, fiind însă interzis accesul în terminal al altor persoane decât pasagerii. Rămân valabile obligativitatea purtării permanente a măștii de protecție, precum și păstrarea unei distanțe de 1 metru față de cei din jur.
13. Pentru motive justificate (acces la grupurile sanitare, supermarket, achiziție de bilete de avion etc.), va fi permis accesul în terminal și pentru alte persoane decât pasagerii.
14. Pe întreg fluxul de pasageri plecări/sosiri sunt amplasate dispensere cu soluții dezinfectante - recomadăm utilizarea acestora în special după efectuarea controalelor. Infrastructura de terminal din zonă este dezinfectată de minimum 10 ori/zi.
15. Vă rugăm să respectați indicațiile personalului din aeroport!
16. Eventualele modificări impuse de autorități vor fi imediat implementate și aduse la cunoștința publicului.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport otopeni
masca de protectie
dezinfectant