PREMIERĂ negativă în turism - Rezervările hoteliere au căzut înainte de Revelion la 20%. Jumătate dintre cei care rezervaseră sejururi la hoteluri s-au răzgândit și au anulat. "Noaptea de Revelion va fi tristă."

PREMIERĂ negativă în turism - Rezervările hoteliere au căzut înainte de Revelion la 20%. Jumătate dintre cei care rezervaseră sejururi la hoteluri s-au răzgândit și au anulat. "Noaptea de Revelion va fi tristă."
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 19 dec 2020

Jumătate dintre românii care își rezervaseră sejururi în ultimele luni pentru diverse hoteluri din țară s-au răzgândit și au anulat vacanța, astfel încât, dacă în urmă cu o lună circa 40% din capacitatea hotelurilor era rezervată, acum acest procent a scăzut la 20%, fapt fără precedent în ultimii 30 de ani în turismul românesc, spune pentru Profit.ro Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România CITEȘTE ȘI eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România

El explică valul de anulări prin anunțul recent al autorităților că nu vor relaxa restricțiile în perioada sărbătorilor.

Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative CITEȘTE ȘI Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative

"Dacă anul trecut hotelurile de la munte erau rezervate 100% cu două luni înainte de Revelion și mai aveam și liste de așteptare, acum, la 1 decembrie, doar 40% din capacitatea de cazare era rezervată. Dar nici aceste rezervări nu sunt ferme, pentru că în ultimele două săptămâni jumătate dintre aceste rezervări au fost anulate. Oamenii s-au mai răzgândit când au văzut că autoritățile nu sunt dispuse să renunțe la o parte din restricții", explică Răducan.

INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania CITEȘTE ȘI INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania

Autoritățile au anunțat recent, prin secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, că regulile care sunt în vigoare nu vor fi înăsprite, dar nu există nici planuri de relaxare, în sensul permiterii circulației până la ora 1:00 în noaptea de Crăciun și Anul Nou, așa cum au propus reprezentanți ai industriei ospitalității.

Chiar dacă nu călătorești, vin brandurile celebre la tine - harta stării de bine CITEȘTE ȘI Chiar dacă nu călătorești, vin brandurile celebre la tine - harta stării de bine

"Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor, unii sunt convins că vor coborî în fața blocului, dar va trebui să fie cu masca, pentru că asta este regula în spațiul public. Dar nu petreceri și nu concerte și așa mai departe. Acest lucru se știe că nu va fi posibil”, a menționat Arafat.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Răducan afirmă că, în aceste condiții, este foarte greu de făcut o estimare referitor la gradul de ocupare a stațiunilor de Revelion.

Cum arată un cadou premium pentru bărbații preocupați de imaginea personală CITEȘTE ȘI Cum arată un cadou premium pentru bărbații preocupați de imaginea personală

"Abia cu 2-3 zile înainte de Revelion vom avea o evidență exactă. Noaptea de Revelion va fi tristă, pentru că nu se dansează, mesele vor fi distanțate, în restaurant vor intra doar cei cazați în hotel, iar masa trebuie să se încheie la ora 23. Revelionul, în stilul tradițional românesc, dura până în zori", a mai spus Răducan.

viewscnt
Afla mai multe despre
hoteluri
sarbatori