Restaurantele și cafenelele se închid luni în Ploiești și Câmpina. Cele două orașe au depășit trei cazuri Covid la o mie de locuitori

Restaurantele și cafenelele se închid luni în Ploiești și Câmpina. Cele două orașe au depășit trei cazuri Covid la o mie de locuitori
scris 3 apr 2021

Restricții privind funcționarea restaurantelor și cafenelelor din spații interioare intră din nou în vigoare, în municipiile Ploiești și Câmpina, după ce în aceste orașe indicele de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a depășit din nou trei la o mie de locuitori. Conform unei hotărâri adoptate sâmbătă după-amiază de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, restricțiile intră în vigoare începând de luni, iar în cele două localități continuă activitatea restaurantelor și cafenelelor din hoteluri și pensiuni, care îi vor servi doar pe turiștii cazați. La Sinaia sunt deja în vigoare astfel de restricții, ele rămânând valabile și săptămâna viitoare, relatează News.ro.

Autoritățile din județul Prahova au decis să aplice din nou restricții în ceea ce privește funcționarea restaurantelor și cafenelelor din spațiile închise, organizarea de spectacole, funcționarea cinematografelor și a sălilor de jocuri de noroc în localitățile care au depășit indicele de infectare de 3 la o mie de locutori.

Printre acestea se numără municipiul Ploiești, municipiul Câmpina și orașele Mizil și Băicoi, alături de mai multe comune.

Sute de persoane au început în Piața Universității încă o zi de proteste față de restricțiile impuse în pandemie. Proteste și la Constanța CITEȘTE ȘI Sute de persoane au început în Piața Universității încă o zi de proteste față de restricțiile impuse în pandemie. Proteste și la Constanța

În aceste localități se închid restaurantele și cafenelele din spații închise, acestea urmând a livra doar la pachet. Rămân deschise, însă doar pentru turiștii cazați, restaurantele și cafenelele din unitățile de cazare precum hoteluri, pensiuni. Cinematografele, instituțiile de spectacole sau concerte, sălile de jocuri de noroc își suspendă de asemenea activitatea. Operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc vor putea doar să vândă bilete tip loto.

La Ploiești, Câmpina și în alte localități restricțiile intră în vigoare începând de luni și vor fi valabile timp de 14 zile, deși în municipiul reședință de județ a fost depășită limita de 3 cazuri la o mie de locuitori încă din data de 1 aprilie.

La Sinaia, restricțiile sunt în vigoare de la începutul acestei săptămâni și vor rămâne valabile până la finalul săptămânii viitoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
restrictii
restaurante
ploiesti
campina