FOTO Tarom, într-un moment în care pregătește un șomaj tehnic masiv, introduce o cursă directă mult așteptată, la 51 euro, cu mesajul "Pe cuvânt că nu te va obosi drumul!"

FOTO Tarom, într-un moment în care pregătește un șomaj tehnic masiv, introduce o cursă directă mult așteptată, la 51 euro, cu mesajul "Pe cuvânt că nu te va obosi drumul!"
scris 3 apr 2021

Transportatorul aerian național Tarom introduce o nouă cursă aeriană directă, mult așteptată, între Cluj-Napoca și Iași, la un preț echivalent a 51 euro, cu mesajul "Pe cuvânt că nu te va obosi drumul!"

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

"Dacă mergi cu mașina, faci puțin peste 6 ore. Dacă mergi cu trenul, faci aproape 8 ore și jumătate. Dacă alegi să mergi pe jos, poți face drumul în 80 de ore, fără oprire, dar sigur faci febră musculară. În schimb, cu #TAROM ajungi în maximum 50 de minute și pe cuvânt că nu te va obosi drumul, iar asta pentru că începând cu 8 aprilie operăm zboruri directe între Cluj-Napoca și Iași!", este mesajul companiei.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

FOTO Tarom, într-un moment în care pregătește un șomaj tehnic masiv, introduce o cursă directă mult așteptată, la 51 euro, cu mesajul

Transportatorul aerian național este într-un moment în care tocmai a creionat planul pentru restructurări de personal, 65% dintre angajați urmând să intre în șomaj tehnic de la 1 aprilie 2021.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

În fiecare departament trebuie să rămână doar 35% din personal.

De asemenea, se caută angajați care sunt dispuși să plece din companie, în schimbul a șase salarii compensatorii.

În februarie, Tarom a anunțat că a inițiat proiectul de restructurare a personalului, una dintre componentele esențiale ale planului de redresare a companiei, măsură ce face parte dintr-un program extins în baza căruia Comisia Europeană a aprobat acordarea unui împrumut de salvare a societății la începutul anului trecut. Compania a avut pierderi de 431 milioane lei în 2020, după cum a anunțat pe 15 ianuarie ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă.

Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

Durata estimată pentru implementarea măsurii este de 6 luni, conducând la o reducere medie anuală a costurilor de personal ale companiei estimată la aproximativ 8 milioane euro.

Prin restructurarea de personal, Tarom arată că urmărește dimensionarea optimă a organizației în raport cu volumul de activitate curent și estimat pentru anii următori, urmărindu-se reducerea costurilor cu personalul, dar și o distribuire eficientă a activităților la nivelul companiei.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Planul de restructurare al Tarom, trimis Comisiei Europene ulterior primirii ajutorului de salvare, prevede disponibilizarea a 700 dintre cei aproape 1.500 de angajați, închiderea a 11 agenții externe, restructurarea urmând să se deruleze în următorii doi ani.

Potrivit unei analize din cadrul companiei, astăzi raportul este 1 șef la 11 angajați.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Tarom mai are acum aproape 1.500 de salariați. Din iunie anul trecut până acum au plecat 250 de angajați. În total, până la sfârșitul verii acestui an, trebuie să mai plece 700 de oameni. Dintre angajații rămași, 1.000 sunt acum în șomaj tehnic, după ce săptămâna de muncă a fost redusă de la 5 la 4 zile, arată Știrile Pro TV.

Tarom operează acum doar 20% din cursele pe care le avea înainte de pandemie. Așa că, potrivit raportului, compania are nevoie urgent să facă economii.

FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor

Numai din reducerea traseelor curselor de preluare a angajaților, dar și din reducerea numărului de microbuze și autobuze pentru angajații Tarom, compania va economisi anual 100.000 de euro. Tot 100.000 de euro Tarom va economisi și din pregătirile pentru piloți și însoțitorii de zbor. În acest caz au fost renegociate contracte, iar în plus unele cursuri vor fi online.

Totodată, vor fi închise birourile neperformante din Austria, Franța, Germania, Grecia, Israel, Italia, Olanda, Marea Britanie, Spania, Turcia și Ungaria. Procesul se va finaliza în mai 2021. Serviciile oferite de agenții vor trece în online. Potrivit raportului, economia estimată în 2021 din aceste desființări va fi de 1,5 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
concedieri