Rezervările în stațiunile montane și balneare au crescut cu aproape 50, în primele patru luni. Cresc și tarifele

scris 27 mai 2023

Rezervările în stațiunile montane și balneare au crescut cu aproape 50%, în primele patru luni ale anului, față de perioada similară a anului trecut, arată datele unui turoperator specializat exclusiv pe oferte turistice în România.

Tariful mediu al unui sejur montan contractat în perioada analizată a fost de 535 de lei, în creștere cu 28%, comparativ cu prețul mediu al unui sejur rezervat în primele patru luni ale anului trecut. În ceea ce privește durata medie a unui sejur în destinațiile montante, aceasta a rămas aceeași, respectiv de trei zile, iar topul destinațiilor este condus de Sinaia, Poiana Brașov și Predeal, relatează Agerpres.

Pe segmentul balneo, prețul mediu al unui sejur rezervat în ianuarie - aprilie 2023 a fost de 1.050 de lei, în creștere cu 16% față prețul mediu în ianuarie - aprilie 2022. Durata medie a unui sejur a rămas neschimbată, de patru nopți, în timp ce Băile Felix, Călimănești Căciulata și Băile Herculane sunt primele trei destinații preferate de către români pe acest segment.

Flux rapid pentru posesorii de pașapoarte biometrice la Aeroportul Henri Coandă CITEȘTE ȘI Flux rapid pentru posesorii de pașapoarte biometrice la Aeroportul Henri Coandă

"Turismul în stațiuni montane și balneo din România a crescut puternic în primele patru luni ale lui 2023 față de acceași perioadă a anului trecut. Odată cu depășirea pandemiei, fie că vorbim de practicarea sporturilor de iarnă sau de activități de relaxare și tratament, românii regăsesc în număr din ce în ce mai mare oportunitățile și ofertele pe care chiar țara noastră le pune la dispoziție, ceea ce este desigur îmbucurător", a declarat Adrian Voican, președintele Bibi Group4Travel.

Hotelierii de la munte și balneo îi așteaptă de altfel pe români cu pachete speciale și în perioada minivacanței de 1 iunie și Rusalii. Astfel, pe Valea Prahovei mai sunt disponibile oferte cuprinse între 600 lei/persoană pentru un sejur de trei nopți la un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus, respectiv de 1.600 de lei/persoană tot pentru un sejur de trei nopți la un hotel de 5 stele cu mic dejun și acces la zona spa.

În Băile Felix, un sejur de trei nopți, în aceeași perioadă, la un hotel de 3 stele costă 550 lei/persoană, cu mic dejun și acces la piscină, iar la un hotel de 5 stele ajunge la 3.100 lei/persoană, sejur de patru nopți, cu demipensiune, prânz festiv, programe de divertisment și acces la zona spa.

Bibi Touroperator este unul dintre cei mai importanți turoperatori de pe piața locală, specializați exclusiv pentru România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
turism balnear
cazari