Roma oferă călătorii gratuite la metrou în schimbul sticlelor de plastic reciclate

Roma oferă călătorii gratuite la metrou în schimbul sticlelor de plastic reciclate
scris 1 oct 2019

Roma încearcă să devină mai prietenoasă cu mediul înconjurător oferind bilete de metrou gratuite călătorilor care reciclează sticle de plastic folosind automate instalate în trei dintre stațiile de metrou din capitala Italiei, relatează marți Reuters.

Inițiativa, lansată în iulie, s-a dovedit atât de populară încât până acum au fost reciclate 350.000 de sticle de plastic. În curând, sistemul va fi extins în toată rețeaua de metrou și va funcționa până în iulie 2020, a anunțat ATAC, compania de transport public a orașului, scrie Agerpres.

Aeroportul Băneasa intră în linie dreaptă pentru a reîncepe să preia traficul de pe Otopeni CITEȘTE ȘI Aeroportul Băneasa intră în linie dreaptă pentru a reîncepe să preia traficul de pe Otopeni

Automatele procesează zilnic 20.000 de sticle și în medie clienții pot aduce între 15 și 20 de sticle simultan, a precizat ATAC.

Călătorii trebuie să descarce o aplicație pe telefoanele mobile care înregistrează numărul de bilete pe care le-au primit pe baza numărului de sticle introduse în mașinile de reciclare. Un bilet valabil pentru 100 de minute de călătorie este oferit în schimbul a 30 de sticle, care trebuie introduse în aparat cu eticheta codului de bare astfel încât mașinăria să le poată citi și înregistra în aplicație.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
roma
metrou