România - una dintre cele mai dinamice piețe-sursă pentru turismul german

România - una dintre cele mai dinamice piețe-sursă pentru turismul german
scris 25 apr 2018

România rămâne una dintre cele mai dinamice piețe-sursă pentru turismul german, depășind anul trecut pragul de un milion de înnoptări, cu 18,6% peste rezultatul anului precedent, relevă datele Organizației Germane pentru Turism (DZT).

Turiștii români merg în Germania în special pentru a petrece sărbătorile (83,8%), pentru afaceri (33%) și pentru alte scopuri (33%). În general, preferă să călătorească cu mașina (45%) și cu avionul (34%), mai puțin cu autobuzul și autocarul (17%) și doar cu 7% trenul.

Vara și iarna sunt anotimpurile preferate, iar 53% dintre călătorii sunt rezervate prin internet. Excursiile lungi sunt preferate, astfel ca 41% dintre turiștii români au petrecut sejururi de 4-7 nopți în Germania, cheltuind în medie 45 de euro pe zi și 566 de euro pe călătorie.

CONFIRMARE FOTO Un lanț hotelier de lux intră în România, punându-și numele pe unul dintre hotelurile emblemă ale Bucureștiului. Deschiderea va fi într-un moment special CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Un lanț hotelier de lux intră în România, punându-și numele pe unul dintre hotelurile emblemă ale Bucureștiului. Deschiderea va fi într-un moment special

Anul trecut, 39% dintre turiștii români care au venit în Germania au vizitat destinația pentru prima dată.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
turism