Românii nu s-au mai îngrămădit la munte de Crăciun. De ce au stat acasă

Românii nu s-au mai îngrămădit la munte de Crăciun. De ce au stat acasă
scris 28 dec 2021

Doar puțin peste jumătate din numărul de locuri au fost ocupate în stațiunile de munte de Crăciun, spun patronatele din turism. După ce au tras linie, antreprenorii au constatat că au încasări mai mici cu 60 % față de anii dinaintea pandemiei.

În primul rând, au fost prea puține zile libere, așa că mulți au preferat să stea acasă de Crăciun. Apoi, cu scumpirile din ultima vreme, turiștii sunt mult mai cumpătați, arată Știrile Pro TV.

Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

Bilanțul Crăciunului arată cel mai bine la hotelurile de trei și patru stele care, pe lânga masă și cazare, oferă turiștilor și alte facilități pentru petrecerea timpului liber. Clienții le-au preferat tocmai ca să nu fie nevoiți să cheltuiască bani în plus pentru distracție.

Chiar și la hotelurile cu grad de ocupare ridicat, marja de profit s-a micșorat simțitor din cauza scumpirilor din ultima vreme.

Cu facturi mai mari acasă, turiștii au devenit și ei mai cumpătați. Când ies la plimbare prin stațiune, unii nu mai intră în restaurant ca să ia masa și se multumesc cu o gustare pe pârtie.

„Gradul de ocupare în stațiuni, în ceea ce privește cazarea, a fost relativ mic, în jur de 60 % față de alți ani, când de Crăciun aveam 80-85%. De asemenea, Moș Crăciun nu a mai fost foarte darnic cu zilele libere și din această cauză, pentru două sau trei zile, nu au mai plecat de acasă concetățenii noștri”, a spus Dragoș Răducanu, Federația Patronatelor din Turism.

Hotelierii își pun speranța acum în Revelion. Estimează că atunci vor fi ocupate 85 % din locurile de cazare.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
munte
craciun