Sosirile turistice internaționale au scăzut cu 65% în primul semestru

Sosirile turistice internaționale au scăzut cu 65% în primul semestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2020

Sosirile turistice internaționale au scăzut cu 65% în primul semestru al acestui an, comparativ cu intervalul similar al anului trecut, potrivit datelor publicate marți de Organizația Mondială a Turismului (OMT), declin care reprezintă o pierdere de venituri de 460 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Doar puțin peste jumătate din destinații au relaxat restricțiile de călătorie până la începutul lunii septembrie, iar revenirea turismului la nivelul anului 2019 ar putea dura 2-4 ani, potrivit OMT, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro: Majoritatea hotelurilor de pe litoral nu vor face profit în acest an, dar nici nu vor înregistra pierderi. Nu vor fi falimente CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro: Majoritatea hotelurilor de pe litoral nu vor face profit în acest an, dar nici nu vor înregistra pierderi. Nu vor fi falimente

”Călătoriile internaționale sigure și responsabile sunt acum posibile în multe părți ale lumii și este imperativ ca guvernele să colaboreze îndeaproape cu sectorul privat pentru a pune din nou în mișcare turismul mondial”, a declarat secretarul general al UNWTO, Zurab Pololikashvili.

Un total de 440 de milioane de sosiri internațonale au fost pierdute în perioada ianuarie-iunie a acestui an, cele mai afectate regiuni fiind Asia și zona Pacificului, cu 72% mai puțini turiști comparativ cu anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
organizația mondială a turismului