Sosirile turiștilor în unitățile de primire turistică au avansat

Sosirile turiștilor în unitățile de primire turistică au avansat
scris 1 nov 2019

Sosirile înregistrate în unitățile de primire turistică au crescut cu 1,1% în septembrie, față de aceeași lună din 2018, iar înnoptările au înregistrat un avans de 1,5%, potrivit datelor anunțate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

”În luna septembrie 2019, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, atât sosirile cât și înnoptările în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au crescut cu 1,1%, respectiv 1,5%”, se arată în comunicat.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna septembrie au însumat 1,31 milioane, iar înnoptările au fost 3,03 milioane scrie News.ro.

Tarom lansează o nouă ofertă de bilete ieftine CITEȘTE ȘI Tarom lansează o nouă ofertă de bilete ieftine

În luna septembrie 2019, din numărul total de sosiri, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 78,1%, în timp ce turiștii străini au reprezentat 21,9%.

În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (75,4% din total turiști străini), iar din aceștia 85,7% au fost din țările aparținând Uniunii Europene.

Durata medie a șederii în luna septembrie 2019 a fost de 2,4 zile la turiștii români și de 1,9 zile la turiștii străini.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna septembrie 2019 a fost de 37,7% pe total structuri de cazare turistică, în creștere cu 0,8 puncte procentuale față de luna septembrie 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
cazare
turisti