Spania închide Prado și alte muzee din Madrid, din cauza coronavirusului

Spania închide Prado și alte muzee din Madrid, din cauza coronavirusului
scris 12 mar 2020

Toate muzeele de stat din Madrid, între care Prado, Reina Sofia și Thyssen-Bornemisza, vor fi închise publicului din cauza epidemiei de coronavirus care afectează capitala Spaniei, au anunțat miercuri autoritățile, transmite Reuters.

”Măsura intră în vigoare joi, 12 martie, până la o dată care va fi anunțată”, a anunțat pe Twitter Ministerul spaniol al Culturii.

Muzeul Reina Sofia, unde se află lucrarea ”Guernica” a pictorului Pablo Picasso și alte lucrări celebre de artă modernă, a anunțat la rândul său închiderea, scrie News.ro.

Federația Hotelieră: Două hoteluri se închid din cauza lipsei de clienți pe fondul coronavirus CITEȘTE ȘI Federația Hotelieră: Două hoteluri se închid din cauza lipsei de clienți pe fondul coronavirus

Madridul a închis deja școlile, pentru o perioadă de 15 zile, și a interzis adunările cu un număr mare de oameni, încercând să țină sub control creșterea rapidă a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Autoritățile din domeniul sănătății au anunțat că numărul cazurilor cunoscute din capitala spaniolă a crescut la 1.024, de la 782 marți, reprezentând circa jumătate din numărul total de la nivel național.

Spania este a doua cea mai afectată țară din Europa după Italia. Autoritățile spaniole au raportat 55 de decese provocate de noul coronavirus, iar mai mult de jumătate, în Madrid.

Isabel Díaz Ayuso, președinta Comunității Madrid, a spus că orașul nu va fi închis, ”cel puțin nu din ordinul Guvernului regional”, și că ”cea mai mare răspândire a coronavirusului va avea loc în următoarele trei săptămâni”.

viewscnt
Afla mai multe despre
prado
muzee
madrid