Ministrul Economiei: Nu există niciun motiv de îngrijorare în ceea ce privește alimentarea cetățenilor cu electricitate

Ministrul Economiei: Nu există niciun motiv de îngrijorare în ceea ce privește alimentarea cetățenilor cu electricitate
scris 12 mar 2020

Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a declarat miercuri că nu există niciun motiv de îngrijorare în ceea ce privește alimentarea cetățenilor cu electricitate și gaze, iar Sistemul Energetic Național dispune de stocurile necesare funcționarii în condiții normale, transmite News.ro.

Oficialul a convocat miercuri Comandamentul pentru situații de urgență la nivelul Ministerului pentru a inventaria măsurile ce urmează să fie implementate în contextul epidemiei de COVID-19 (Noul Coronavirus).

Avem în vedere toate modalitățile prin care putem să asigurăm fără întreruperi sau sincope clienții casnici cu energie electrică și gaze, încercând să limităm în același timp interacțiunile care nu sunt absolut necesare. Românii trebuie să știe că nu există niciun motiv de îngrijorare: Sistemul Energetic Național dispune de stocurile necesare funcționarii în condiții normale, funcționează la parametri optimi, iar companiile de producție și distribuție sunt pregătite, au proceduri interne de lucru și au instituit măsurile de protecție pentru angajați. Pe cât posibil, îi îndemn pe clienți să folosească instrumentele de plată electronice/online în această perioadă. La nivelul Ministerului avem Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, și îi rog pe reprezentanții companiilor din energie să păstreze permanent legătura cu acesta și să anunțe dacă întâmpină dificultăți”, a afirmat Virgil Popescu.

Sezonul NBA a fost suspendat în urma testării pozitive cu Coronavirus a unui jucător al echipei Utah Jazz CITEȘTE ȘI Sezonul NBA a fost suspendat în urma testării pozitive cu Coronavirus a unui jucător al echipei Utah Jazz

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri le-a transmis reprezentanților companiilor din energie să-și anunțe angajații că se iau toate măsurile necesare pentru a limita răspândirea virusului.

“Important este să nu intrăm în panică, să respectăm indicațiile autorităților și să nu-i expunem pe cei din jur la riscuri inutile“, a mai afirmat Virgil Popescu.

La întâlnire au participat reprezentanții companiilor din sistemul energetic, care au prezentat situația de la nivelul societăților, respectiv procedurile de lucru și măsurile instituite pentru limitarea răspândirii COVID-19. S-a pus accent pe măsurile luate pentru limitarea  contactelor cu consumatorul final. De asemenea, Ministrul Economiei a solicitat păstrarea unui canal de comunicare permanent cu comandamentele pentru situații de urgență și cu Direcțiile de Sănătate Publică de la nivelul județelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus aprovizionare energie
coronavirus comandament energie
alimentare energie
alimentare gaze
ministerul economiei