Statul le-a redus chiria cu 30%, dar proprietarii de plaje au mărit prețurile pentru șezlonguri

Statul le-a redus chiria cu 30%, dar proprietarii de plaje au mărit prețurile pentru șezlonguri
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2020

Cu reducerea de 30% la plata chiriei pentru plaje în buzunar, mulți adiminstratori ai plajelor de pe litoral nu au scăzut prețurile. pentru a atrage turiștii, așa cum cereau autoritățile, ci chiar au scumpit taxele pentru șezlonguri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul acesta, operatorii de plajă au fost scutiți de o rată către Apele Române întrucât, din cauza pandemiei, în lunile aprilie și mai nu au putut exploata plajele. Asta s-a tradus printr-o reducere de 30% pe anul acesta, scrie Digi 24.

"Este o reducere foarte mică. Noi administratorii de plajă ne așteptam undeva la 50% reali. Nu că mi-aș dori eu. Că aș vrea să vin și în ajutorul turiștilor, nu numai în ajutorul meu. Eu am început acum o săptămână activitatea și după cum vedeți... nicio treabă. Toată lumea e speriată. Se vede în spatele meu. Nu este nimeni pe plajă. Acest 30% este un fel de sare în ochi", spune Paul Marin, administrator de plajă.

Italia lansează \'\'bonusurile de vacanță\'\' CITEȘTE ȘI Italia lansează ''bonusurile de vacanță''

Administratorii de plajă susțin că au cheltuieli importante cu substanțele dezinfectante dar și cu personalul. Au fost nevoiți să angajeze mai mulți oameni întrucât, potrivit noilor reguli din starea de alertă, turiștii nu își mai pot cumpăra singuri mâncare și băutură de la bar.

"Normal ar fi trebuit un 33% dacă stăm să facem un calcul matematic, dar asta nu înseamnă că putem beneficia de o scutire a prețurilor, pentru că nu este vorba numai de reducerea chiriei pentru plaje. Este vorba și de faptul că noi suntem obligați să cumpărăm dezinfectanți, suntem obligați să angajăm mai mult personal datorită normelor impuse de către cei din minister, și nu numai, pentru binele sănătății, și nu în ultimul rând al distanței impuse. Și asta înseamnă că automat ni se reduce din numărul de locuri", adaugă George Țicu, administrator plajă.

În unele stațiuni, șezlongurile sunt mai ieftine cu până la 5 lei, iar în Mamaia Nord sunt cu până la 10 lei mai scumpe față de sezonul estival trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
plaja
preturi