Studiu Reveal Marketing Research: Stațiunea Mamaia este principala destinație de pe litoral preferată de români

Studiu Reveal Marketing Research: Stațiunea Mamaia este principala destinație de pe litoral preferată de români
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 31 mai 2023

Cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research și-a propus să identifice atitudinile, comportamentele și percepțiile turiștilor români cu privire la vacanțele petrecute pe litoralul românesc, având în vedere că sezonul estival a început.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
  •  În topul destinațiilor preferate de turiștii români pentru o vacanță viitoare pe litoralul românesc regăsim stațiunile Mamaia (45%), Eforie Nord (36%) și Costinești (31%)
  •  Principalele motive datorită cărora turiștii români preferă stațiunea Mamaia sunt experiența anterioară pozitivă (42%), opțiunile pentru petrecerea timpului liber (39%) și plajele amenajate (35%).

Mamaia este atât cea mai populară, cât și cea mai atrăgătoare stațiune de pe litoralul românesc pentru turiștii români.

Potrivit studiului realizat de Reveal Marketing Research, în topul celor mai vizitate stațiuni de pe litoralul românesc regăsim Mamaia (67%), Costinești (60%) și Eforie Nord (60%).

Realizând o analiză detaliată, observăm că Mamaia a fost frecventată, de-a lungul timpului, într-o măsură semnificativ mai mare de către persoanele cu venituri mari, peste 4000 lei (79%), de persoanele mature peste 55 ani (76%) și de către cei cu copii (70% vs. 61% persoane fără copii).

În ceea ce privește nivelul de satisfacție față de stațiunile de pe litoralul românesc, se poate observa că cel mai înalt grad de satisfacție se înregistrează la evaluarea stațiunii Mamaia (78%), mai ales în cazul tineriilor cu vârste între 25-34 ani (83%) și celor fără copii (82%). În rândul celor cu vârste între 35-55 ani, gradul de satisfacție față de experiența generală în concediile din stațiunea Mamaia este de 81%, mai ales în cazul celor cu venituri medii, respectiv 84%.

Următoarea stațiune în topul de satisfacție este Eforie Nord (73%), în special pentru cei cu vârste peste 45 de ani (76%), cei cu copii sub 14 ani (78%) și cei cu venituri medii (79%).

Destinațiile preferate de turiștii români pentru vacanța următoare pe litoralul românesc sunt stațiunile Mamaia (45%), aceasta fiind preferată în special de către tinerii între 18-34 ani (49%) și de către cei cu venituri mari, de peste 4000 lei (52%), urmată de Eforie Nord (36%), preferată mai ales de cei cu vârste peste 45 de ani (40%), cu copii (41%) și cu venituri medii (între 2500 și 4000 lei) - 39% și Costinești (31%), stațiune preferată în mai mare măsură de bărbați (35%), cu vârste între 18 și 24 de ani (39%), fără copii (38%), mai degrabă cu venituri medii (36%).

De ce cei mai mulți turiști români aleg ca destinație de vacanță pentru sezonul estival Mamaia?

Cea mai importantă motivație ce stă la baza acestei alegeri este experiența anterioară pozitivă, fiind o stațiune potrivită nevoilor individuale (42%), aspect menționat într-o măsură semnificativ mai mare de către femei (48% vs. 36% bărbați), tinerii între 24-35 ani (52%), dar și de cei cu venituri medii (49%).

Mamaia este o stațiune aleasă și de cei interesați de activități de leisure, datorită opțiunilor diverse de petrecere a timpului liber (39%). Acest motiv e menționat în mai mare măsură de către cei cu vârste între 25-44 ani (45%), atât de persoane cu venituri medii, între 2500-4000 lei (56%), cât și mari, peste 4000 lei (55%) și mai degrabă de către bărbați (43% vs. 35% femei).

O altă motivație care atrage turiștii în Mamaia constă în plajele amenajate (35%), menționată în mai mare măsură de persoanele mature de peste 45 ani (41%), dar și de către cei cu copii (42%).

Și varietatea de activități disponibile pe litoralul din Mamaia îi determină pe 29% dintre cei intervievați să aleagă această destinație, cei care sunt mai adesea în căutarea unor experiențe noi sau variate fiind cei cu vârste între 45-55 ani (42%), cei cu copii sub 14 ani (37%) dar și de cei cu venituri peste 4000 lei (46%).

Faptul că Mamaia este percepută ca o stațiune modernă, premium și luxoasă este important pentru 22% dintre turiști, în special pentru cei cu venituri mari, peste 4000 lei (28%), pentru cei cu vârste între 45-55 ani (27%) și pentru bărbați (26% vs. 19% femei). Această motivație este menționată în mai mică măsură de cei cu vârste între 25-44 ani (19%), pentru aceștia fiind mult mai importante motivații precum experiența anterioară și oportunitățile de divertisment disponibile în Mamaia.

La o privire mai atentă, observăm că principala categorie de vârstă care preferă Mamaia ca destinație turistică și se declară într-o mai mare măsură satisfăcuți de ce le oferă această stațiune sunt tinerii între 25-34 ani. 24% dintre aceștia aleg Mamaia pentru condițiile bune de cazare, în special pentru buna organizare și hotelurile poziționate aproape de plajă.

Studiul a fost realizat de Reveal Marketing Research, la solicitarea Nordis Group, în perioada 24-28.05.2023 pe un eșantion reprezentantiv pentru universul persoanelor cu vârsta 18+, utilizatori de internet, din mediul urban, cu venituri medii și peste medii. Mărimea eșantionului a fost de 847 respondenți, iar eroarea maximă de eșantionare este +/-3.5 % la un nivel de încredere de 95%.

Nordis Group, companie fondată în 2008, în România, cu capital 100% românesc înglobează în prezent 7 entități, cu specializare în dezvoltarea ansamblurilor hoteliere și rezidențiale premium. Grupul de firme Nordis este format din: Nordis Development, Nordis Construct, Nordis Architecture, Nordis Hotels, Nobileo (membru Nordis Group), Nordis Travel și Nordis Property Management. În prezent, Nordis Group are 4 proiecte în lucru pentru ansamblurile hoteliere și rezidențiale Nordis Mamaia, Nordis Sinaia și Nordis Brașov, precum și pentru imobilul rezidențial Nordis View, din București. Nordis Group își propune să devină lanțul hotelier de 5 stele numărul 1 din România pe segmentul leisure.

Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piață full-service, specializată în marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development. Cu o expertiză în peste 20 de industrii, Reveal Marketing Research crede că cercetarea de piață reprezintă baza deciziilor corecte și a poziționării brandurilor. Soluțiile calitative și cantitative ajută de 14 ani companii din România și Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
nordis
mamaia