Tranzit în creștere a frontierelor românești în sezonul estival

Tranzit în creștere a frontierelor românești în sezonul estival
scris 7 sep 2019

Aproximativ 26 de milioane de persoane au tranzitat frontiera română în perioada sezonului estival, în creștere cu 17% față de perioada similară a anului trecut.

Sezonul turistic 2019 arată mai intens decât cel de anul trecut, dacă avem în vedere activitatea de la punctele de trecere a frontierei. "În perioada sezonului estival (1 iunie - 6 septembrie), frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 26 de milioane de persoane, din care 12,5 milioane pe sensul de intrare în țară și 13,5 milioane pe sensul de ieșire din țară și peste 6,3 milioane de mijloace de transport”, spune un comunicat al Poliției de Frontieră. “În perioada similară a anului trecut, au trecut frontiera aproximativ 22,4 milioane de persoane și 5,2 milioane mijloace de transport, constatându-se astfel o creștere de 17% a traficului de persoane și 20% a mijloacelor de transport", precizează sursa citată, preluată de Agerpres.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera româno-ungară (7,7 milioane persoane) și cele aeroportuare (6,4 milioane persoane), atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire. Astfel, cel mai tranzitat a fost PTF Aeroport "Henri Coandă" (4 milioane persoane), urmat de PTF Nădlac II cu valori de trafic de aproximativ 2,9 milioane persoane și PTF Giurgiu cu 2,6 milioane de persoane.

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
turism
politia de frontiera