Turcia se deschide pentru turiștii români

Turcia se deschide pentru turiștii români

Erdinc Adali

Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 8 iun 2020

Turcia, una dintre desestinațiile favorite ale turiștilor români, va fi deschisă pentru turism în mai multe etape, în funcție de acordurile care au fost deja semnate cu diverse state pentru efectuarea zborurilor reciproce. Practic, turiștii români vor putea începe să călătorească în Turcia din 15 iunie, din punct de vedere al autorităților turce, a declarat pentru Profi.ro Erdinc Adali,  fostul directorul comercial al Christian Tour, grup pe care l-a părăsit în urmă cu câteva zile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
6 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

"România nu a declarat încă nimic oficial referitor la eliminarea restricțiilor de călătorii către Turcia, dar faptul că autoritățile turce au avansat această dată, probabilitatea este destul de ridicată ca un anunț similar să vină și din partea României", a spus Erdinc Adali, omul datorită căruia au ajuns doar în Antalya, anul trecut, peste 60.000 de turiști români.

Ministrul turc al transporturilor si al infrastructurii, Adil Karaismailoglu, a declarat că Turcia a semnat acorduri bilaterale cu 40 de țări pentru reluarea zborurilor reciproce, iar acestea vor fi făcute în mai multe etape.

EXCLUSIV Regulile pentru turiști în Turcia: tot all inclusive, dar trebuie să stea doar la mese și să aștepte ospătarii. Acces în camere cu telefonul mobil, după ce vor fi testați de COVID CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Regulile pentru turiști în Turcia: tot all inclusive, dar trebuie să stea doar la mese și să aștepte ospătarii. Acces în camere cu telefonul mobil, după ce vor fi testați de COVID

Astfel, din 10 iunie vor fi reluate zborurile între Turcia și Cipru, Bahrain, Grecia, Bulgaria si Qatar. România este în al doilea val, pe 15 iunie, alături de Austria, Germania, Cehia, Azerbaidjan, Croația, Hong Kong, Elveția, Japonia, Macedonia, Ungaria, Polonia, Serbia, Singapore, Slovenia și Tajikistan.

Ministrul turc a spus că protecția sănătății pasagerilor este pe primul plan și că autoritățile turce au luat toate măsurile pentru protejarea sănătății turiștilor.

Potrivit lui Erdinc Adali, doar cu zboruri charter, anul trecut au ajuns în Turcia peste 260.000 de turiști din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
turisti romani
redeschidere