Turismul internațional se va redresa complet în 2024

Turismul internațional se va redresa complet în 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2024

Anul acesta, turismul global ar urma să se redreseze complet în urma pandemiei, sosirile turiștilor internaționali înregistrând probabil un avans de 2% față de 2019, se arată într-un raport al Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sporirea conectivității aeriene global și redresarea solidă a piețelor din Asia vor permite în 2024 o redresare completă a activităților turistice pe plan mondial, chiar dacă instabilitatea geopolitică din Orientul Mijlociu și din alte regiuni constituie un risc pentru acest sector, deoarece afectează încrederea călătorilor, conform raportului UNWTO, o agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite (ONU), scrie Agerpres.

Subvenția APIA la motorină crește anul acesta. Cât vor primi fermierii CITEȘTE ȘI Subvenția APIA la motorină crește anul acesta. Cât vor primi fermierii

În 2023, cererea pentru călătorii în Europa și Africa aproape a atins nivelul de dinaintea pandemiei și a depășit-o în Orientul Mijlociu.

Unele destinații, cum ar fi Europa mediteraneană, zona Caraibelor și sub-regiunile din Africa de Nord au depășit în 2023 sosirile turiștilor internaționali, comparativ cu 2019.

UNWTO se așteaptă la o creștere a pieței chineze în acest an, după ce Guvernul a permis călătoriile fără viză pentru cetățenii din Franța, Germania, Italia, Țările de Jos, Spania și Malaezia până în 30 noiembrie 2024.

În 2023, turismul internațional a ajuns la 88% nivelul de dinaintea pandemiei, cu un nivel estimat de 1,3 miliarde vizitatori internaționali.

Anul trecut, contribuția totală a industriei turismului la economia globală a fost de 3.300 miliarde de dolari, estimează UNWTO.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
unwto