Turiștii din Turcia, Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Serbia și Grecia preferă stațiunile de iarnă din Bulgaria

Turiștii din Turcia, Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Serbia și Grecia preferă stațiunile de iarnă din Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2024

Stațiunile de iarnă din Bulgaria au înregistrat luna trecută o creștere cu peste 4,5% a numărului de turiști, comparativ cu decembrie 2022, a anunțat ministrul Turismului, Zaritsa Dinkova, transmite Novinite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea a fost determinată în special de avansul de aproape 22% al sosirilor vizitatorilor din Turcia. La această tendință pozitivă au contribuit și turiștii din țările vecine, cum ar fi România, Macedonia de Nord, Serbia și Grecia, scrie Agerpres.

AVERTISMENT JP Morgan: România se decuplează de vecinii din Europa Centrală. Banca americană recomandă investitorilor reducerea expunerii pe titlurile de stat românești. Riscuri de deteriorare a condițiilor fiscale CITEȘTE ȘI AVERTISMENT JP Morgan: România se decuplează de vecinii din Europa Centrală. Banca americană recomandă investitorilor reducerea expunerii pe titlurile de stat românești. Riscuri de deteriorare a condițiilor fiscale

Turiștii străini, în special din Spania și Italia, au preferat escapade de weekend în orașele din Bulgaria.

Zaritsa Dinkova și-a exprimat optimismul privind evoluțiile din turism și a atras atenția asupra necesității pregătirii la timp a viitorului sezon de vară 2024. Oficialul intenționează să aibă întâlniri cu șefii din Ministerul Turismului pentru a aborda potențialele dificultăți. Este luată în considerare și implicarea oficialilor de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Sănătății și Ministerul Mediului.

În Varna, ministrul Turismului a prezentat un program pilot, menit să sprijine orașele de la Marea Neagră, în cadrul a 21 de proiecte, acoperind 60% din valoarea lor totală cu un buget alocat de aproape 5 milioane de leva.

Rumen Draganov, director în cadrul Institutului pentru Analize și Evaluări în Turism (IAAT), estima că Bulgaria va înregistra peste 1,7 milioane de vizitatori străini în acest sezon de iarnă, o creștere semnificativă față de 2019.

În contextul conflictelor globale în desfășurare, Draganov a dat asigurări că situația turismului din Bulgaria este în mare parte neafectată de aceste evoluții. Previziunile privind turismul în 2024 sunt optimiste, indicând o creștere cu 5% față de 2019. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
turisti