VIDEO Clipul unui vlogger străin despre România a strâns într-o zi peste 400.000 de vizualizări

VIDEO Clipul unui vlogger străin despre România a strâns într-o zi peste 400.000 de vizualizări
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 8 dec 2019

Clipul despre România realizat de un vlogger celebru, invitat în țară de către un grup de tineri pasionați de gastronomie, a strâns în primele 24 de ore peste 400.000 de vizualizări. la acest moment se apropie de 700.000 vizualizări.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Celebrul vlogger de food Mark Wiens a vizitat România la finalul lunii octombrie, iar duminică, primele materiale produse de el au apărut pe canalele Youtube și Instagram.

Mark Wiens este considerat vloggerul nr. 1 pe Food&Travel la nivel mondial, având peste 5,2 milioane de abonați pe Youtube și aproape un million de foloweri pe Instagram.

EXCLUSIV FOTO Proprietarii Sheraton București au început demolarea pentru a extinde hotelul CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Proprietarii Sheraton București au început demolarea pentru a extinde hotelul

Wiens nu a ajuns în România adus de Ministerul Turismului, ci a venit la invitația unor tineri pasionați de gastronomie și reuniți într-un grup numit Romania Food Tour. Aceștia sunt sprijiniți în demersurile lor de către Federația Idustriei Hoteliere din România (FIHR). Wiens a filmat șase experiențe culinare menite să promoveze gastronomia românească în lume. S-au filmat, rând pe rând, Village Experience - La Malancrav, Fish experience în Delta Dunării, Medieval Experience la Ferma Dacilor, dar și experiențe urbane la Brașov, Sibiu sau București.

Nassim Abu Rjala, un tânăr 25 de ani, angajat al unei bănci din România, a fost inițiatorul proiectului de a-l aduce pe vlogger în România, alături de un antreprenor din agricultură, Cristi Tudor, de 29 de ani. Ei au reușit după 7 luni de invitații repetate să îl convingă pe Mark Wiens să vină în România.

Murad se teme ca noul guvern să nu anuleze facilitățile pentru turism. \ CITEȘTE ȘI Murad se teme ca noul guvern să nu anuleze facilitățile pentru turism. "Ne așteaptă un viitor noros."

Primul film, distribuit chiar de ziua națională a României, a strâns în 24 de ore de la difuzare peste 400.000 de vizualizari pe Youtube și mai mult de 165.000 pe Instagram, generând și peste 2.000 de comentarii, majoritatea pozitive. Mulți dintre cei care au comentat și-au exprimat dorința de a veni în România, că să poată trăi pe viu o asemenea experiență. 

"Am apreciat din start propunerea celor de la Romania Food Tour și am sprijinit imediat proiectul, deoarece cred că trebuie să avem mai multă încredere în oferta gastronomică românească, pentru că ea face parte din experiența locală pe care o cauta azi turiștii. Aceștia se bucură de astfel de lucruri autentice și care permit interacțiunea cu oamenii din zona respectivă", a declarat pentru Profit.ro Călin Ile, președintele FIHR.

Referitor la rezultatele înregistrate înca din prima zi de către primul clip, Ile spune că acest lucru arată foarte clar că România trebuie să iasă din stilul clasic de promovare, care s-a dovedit a fi și costisitor, și ineficient. "Ar fi bine să fim mai curajoși și mai inventivi în a îmbrățișa metodele moderne pe care le-a adus și în turism revoluția digitală. Așteptăm cu nerăbdare și celalalte 5 filme pe care Mark le va produce după vizita lui în România", a adăugat Ile, în contextul în care fostul minister al Turismului a lansat în primăvară un nou videoclip de promovare a țării, criticat de către unele persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
mark wiens
vlogger
romania
promovare