VIDEO Prima News: Personal din import pentru hotelurile de la mare

VIDEO Prima News: Personal din import pentru hotelurile de la mare
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2023

Vin în România de la mii de kilometri distanță ca să-și schimbe viața și să-și ajute familiile rămase acasă. Muncitorii din Asia sunt apreciați pentru dăruirea cu care muncesc, iar patronii vor să îi păstreze și să le construiască o nouă viață în România. Lunile acestea, mare parte a lor sunt angajați pe litoral. Cu banii pe care îi câștigă aici își întrețin rudele care trăiesc la limita existenței în țara natală, motiv pentru care unii chiar își aduc familiile în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Viran este din SriLanka, iar sărăcia din țara sa l-a trimis pe alte meleaguri să-și câștige traiul. De doi ani este în România, camerist într-un hotel pe litoral, și muncește din greu să-și întrețină familia.

Muncitorii asiatici câștigă la noi cam 3.000 de lei lunar, însă au cazarea și mesele asigurate. Astfel, sumele trimise acasă, chiar dacă par mici pentru noi, au valoare de zeci de ori mai mare în mâinile părinților și fraților din Sri Lanka, arată Prima News.

Aro Palace Brașov își unește forțele cu grupul Accor pentru redeschiderea hotelului Capitol CITEȘTE ȘI Aro Palace Brașov își unește forțele cu grupul Accor pentru redeschiderea hotelului Capitol

Colegii și patronul îi apreciază enorm. Sunt liniștiți, cuminți și muncesc fără oprire. S-au acomodat în România, și-au făcut prieteni și înceacă să profite la maximum de timpul liber. Viran și Dashin sunt doi dintre zecile de angajați asiatici de pe litoral. Patronul lor spune că vrea să îi păstreze definitiv, să le  facă locuințe și chiar să îi ajute să-și găsească jumătatea în România.

În țara noastră muncesc în acest moment peste 100.000 de asiatici, cei mai mulți din Bagladesh, Nepal, Pakistan și SriLanka.

viewscnt
Afla mai multe despre
personal
litoral