VIDEO Sute de români blocați pe o insulă din nordul Greciei. Feriboturile s-au stricat și au izbucnit incendii

VIDEO Sute de români blocați pe o insulă din nordul Greciei. Feriboturile s-au stricat și au izbucnit incendii
scris 13 aug 2019

Sute de români sunt printre cei 1.500 de turiști blocați pe insula Samothraki, din nordul Greciei, după ce feriboturile care asigurau transportul pe continent s-au stricat. Situația e dramatică, deoarece pe insulă au izbucnit și incendii de vegetație, care iau amploare. Oamenii se plâng că au rămas fără bani, fără mâncare și că dorm pe unde apucă. O nouă navă ar urma să vină abia miercuri, scrie presa elenă, relatează digi24.ro.

Nevoia de generatoare urcă puternic. Alimentarea continuă cu electricitate - vitală CITEȘTE ȘI Nevoia de generatoare urcă puternic. Alimentarea continuă cu electricitate - vitală

Sute de mașini, turiști nervoși și un haos general - așa arată portul insulei grecești Samothraki, în plin sezon estival. Totul din cauză că feribotul care făcea legătura cu restul Greciei s-a stricat. La fel s-a întâmplat și cu nava trimisă pentru a-l înlocui, scrie News.ro.

CONFIRMARE GALERIE FOTO Lituanienii care l-au cooptat pe cel mai bogat om din statul baltic au deschis primul hotel situat într-un aeroport din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE GALERIE FOTO Lituanienii care l-au cooptat pe cel mai bogat om din statul baltic au deschis primul hotel situat într-un aeroport din România

În jur de 1.500 de oameni - greci, români, bulgari, sârbi și francezi - vor să părăsească insula. Și-au lăsat mașinile în port, ca să aibă șanse mai mari să se urce pe primul feribot care va veni, și dorm pe unde apucă. Unii și-au întins corturile, alții au găsit cazare la suprapreț, scrie digi24.ro.

Primăria a permis unor turiști să doarmă în clădiri ale municipalității.

O româncă blocată pe insulă acuză oficialii greci că au dat informații contradictorii: „Problema ține, de fapt, de mai multe zile și am aflat puțin câte puțin în ultimele noastre zile de vacanță. Ne-am chinuit să căutam cazări, bineînțeles că totul era complet full, oamenii s-au culcat pe jos, pe izoprene, în vânt, prin mașini, care cum a putut. Continuăm să fim ademeniți cu câte un feribot imaginar care ba vine, ba nu vine, astfel încât nu putem nici să ne facem vreun plan. Nimeni nu pare să depună vreun efort activ să rezolve situația”.
Litoralul românesc este ocupat aproape 100% în minivacanța de Sf. Maria. După 18 august, cazările se ieftinesc CITEȘTE ȘI Litoralul românesc este ocupat aproape 100% în minivacanța de Sf. Maria. După 18 august, cazările se ieftinesc

Și în timp ce unii încearcă disperați să părăsească insula, alții vor să ajungă în Samothraki, unde au rezervări. Hotelierii spun că se confruntă cu foarte multe vacanțe anulate.

Și pentru ca haosul să fie complet, în apropiere de port au izbucnit incendii de vegetație. Pompierii locali au fost deja anunțați că nu vor primi întăriri, tot din cauză că nu există curse.

Problemele au început acum o săptămână, când feribotul SAOS 2 s-a stricat. Singura legătură cu restul continentului a rămas un vapor care putea transporta doar pasageri nu și mașini. Vineri, autoritățile elene au anunțat că au găsit o altă navă, Azores Express, care poate transporta și vehicule și care urma să înceapă activitatea de sâmbătă. Dar la prima cursă nu a putut ajunge la destinație din cauza vremii, iar apoi s-a defectat.

De atunci, insula Samothraki e ruptă, practic, de restul lumii.

Oficialii greci au anunțat că abia miercuri va veni un feribot rapid care să transporte turiștii.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
samothraki
grecia