VIDEO Thailanda redeschide după trei ani celebra plajă din filmul The Beach

VIDEO Thailanda redeschide după trei ani celebra plajă din filmul The Beach
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2022

Celebra plajă din filmul "The Beach", cu Leonardo DiCaprio ca protagonist, situată pe insula thailandeză Phi Phi, la Marea Andaman, s-a redeschis vizitatorilor, după ce în 2018 a fost închisă pentru daunele aduse mediului din cauza turismului masiv, relatează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cu toate acestea, de acum înainte se vor aplica reguli stricte pentru a proteja paradisul din golful Maya de consecințele turismului masiv, scrie Agerpres.

Puțini turiști au plecat de acasă de Revelion. Cât au pierdut hotelierii CITEȘTE ȘI Puțini turiști au plecat de acasă de Revelion. Cât au pierdut hotelierii

De exemplu, golful cu apele sale turcoaz este acum deschis zilnic doar în intervalul orar 07:00-18:00. Numărul de oaspeți este limitat la 375 de turiști pe oră, cu o limită de 4.125 de persoane permise zilnic. Fiecare vizită este limitată la 60 de minute.

În plus, există o interdicție de scăldat, iar oricine o încalcă riscă consecințe legale.

În plus, bărcile nu mai au voie să se apropie de plajă în zona golfului și trebuie să ancoreze de cealaltă parte a insulei, a informat site-ul de știri The Thaiger.

După succesul mondial al filmului "The Beach" din 2000, regizat de Danny Boyle și cu Leonardo Di Caprio în rolul principal, turiști din întreaga lume au "invadat" faimosul golf. Ancorele aruncate neglijent au cauzat pagube grave, în special rezervației de corali și habitatului.

Din cauza daunelor aduse mediului, guvernul thailandez a impus în iunie 2018 o interdicție pentru vizitatori, care ar fi trebuit să dureze doar câteva luni. În mai 2019, însă, interdicția a fost prelungită cu doi ani și jumătate.

Arhipelagul Ko Phi Phi, aflat între provincia Krabi și Phuket, este una dintre cele mai populare destinații turistice din Thailanda, iar închiderea golfului Maya a suscitat critici virulente din partea sectorului turistic.

Plaja cu nisip alb și ape turcoaz este situată într-un peisaj idilic format din dealuri carstice și vegetație luxuriantă.

viewscnt
Afla mai multe despre
the beach
plaja
thailanda